Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gorj Domino: Azi, ultima Comisie Mixtă la CEO. Bugetul de venituri și cheltuieli pe 2019, pe tapet. Comisia Mixtă Administrație-Sindicate se întrunește, astăzi, la ora 13.00 la sediul Direcției Miniere a Complexului Energetic Oltenia, unul dintre subiecte fiind proiectul Bugetului de Venituri și Cheltuieli al companiei pentru anul viitor. Se va discuta și despre angajarea rudelor angajaților CEO decedați dar și despre creșterile salariale. Pentru anul viitor, administrația vrea să facă disponibilizări doar din rândul personalul TESA.

Gorjeanul: Unicul utilaj pentru deszăpezire al comunei Cîlnic a rămas în pana prostului! Buldoexcavatorul fără motorină a blocat toată circulația. Situație de tot râsul în comuna Câlnic, condusă de edilul liberal Dumitru Vulpe. Localitatea a fost înghițită de zăpadă, la finalul săptămânii trecute, iar firma la care a apelat instituția publică a venit să mute tonele de nea cu un singur utilaj. Mai mult, buldoexcavatorul a rămas fără motorină, duminică, utilajul ajungând să blocheze accesul în trei sate ale comunei. Viceprimarul și-a luat porția de înjurături de la șoferii care au făcut coadă în spatele buldoexcavatorului.

Sentință finală în procesul unui cunoscut afacerist din Gorj. După mai bine de doi ani de la înregistrarea dosarului, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiţie a României vor lua, astăzi, o decizie în dosarul afaceristului gorjean Ion Bîrcină, zis “Goeru”, finul secretarului general al Guvernului, Toni Greblă. Cauza vizează infracțiuni de corupție, iar la ultima înfățișare, instanța a amânat pronunţarea la data de 20 decembrie 2018. Omul de afaceri a formulat apel, după ce, pe 3 martie 2016, Curtea de Apel București a decis condamnarea sa la închisoare, la fel ca și în cazul colegului său de dosar, fostul senator Olosz Gergely.

Impact în Gorj: Sentință finală și în dosarul fostului manager al CEO. Curtea de Apel Craiova a stabilit, ieri, sentința definitivă în dosarul de abuz în serviciu în care au fost judecați Laurențiu Ciobotorică, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Daniel Antonie, fostul director al Diviziei Miniere, și fosta șefă a Direcției Juridice Dorina Jianu. „Respinge, ca nefondate, apelurile inculpaţilor. Admite apelul Parchetului. Desfiinţează, în parte, sentinţa, pe latura penală, în sensul că, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Ciobotărică Ion Laurenţiu, va presta muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Răzvad, jud. Dâmboviţa sau DGASPC Dâmboviţa, pe o perioadă de 80 de zile. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei, care nu contravin prezentei decizii. Obligă inculpaţii la câte 300 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă“, se arată în sentința Curții de Apel Craiova. Prin urmare, hotărârea emisă de Tribunalul Gorj, în toamna anului trecut, va rămâne valabilă, și anume condamnarea lui Ciobotărică, Antonie și Jianu la pedepse de câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Pandurul: Consilierul Săvoiu, deranjat de coroane funerare şi lenjerie intimă. Un consilier local vrea să dispară florile şi coroanele mortuare din centrul oraşului. Ion Săvoiu propune un regulament pentru comercianţi şi vine cu reguli noi. Printre acestea, să nu fie expuse coroane de flori în afara punctelor de lucru sau în imediata apropiere a acestora. Săvoiu vrea să nu mai vadă nici vehicule destinate serviciilor funerare în „locuri vizibile din circulaţiile publice”. Săvoiu propune reguli noi şi în ceea ce priveşte zgomotul sau articolele expuse în vitrinele magazinelor. Proiectul propus de consilierul local va fi dezbătut în şedinţa consiliului local de astăzi.

Parcul Central, închis de patru zile. Parcul în care se află operele din piatră ale lui Constantin Brâncuși a fost închis de Primăria Târgu-Jiu. Sunt deja patru zile de când accesul în parc este interzis. Aleile nu sunt deszăpezite, dar nu doar asta împiedică accesul turiștilor. Mai mulți copaci s-au rupt sub povara zăpezii căzute în ultimele zile, iar pericolul ruperii unor alți arbori persistă. Acum câteva luni, un copac a căzut la două palme de unul din scaunele de piatră.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici