Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Pandurul: Angajaţi revoltaţi. Merg pe jos, prin zăpadă, cinci kilometri. Situaţie dificilă în care se află 20 de angajaţi ai spitalului din Dobriţa. Oamenii locuiesc în sate din Stăneşti. Drumurile nu sunt curăţate şi nu pot scoate maşinile din curte şi nici curent nu au de sâmbătă. Aşa că sunt nevoiţi să meargă pe jos, cinci kilometri, până la serviciu. „Ajung epuizaţi. Mă doare sufletul”, spune liderul de sindicat Ion Măruţă. Peste 100 de familii din zonă au rămas izolate în urma căderilor masive de zăpadă.

Mărturie la Tribunalul Gorj: De multe ori am luat bani de la Darius Vâlcov. Un nou termen la Tribunalul Gorj, unde consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, este judecat pentru fapte de corupţie. Demnitarul a lipsit şi acum când judecătorul a început audierea martorilor din dosar. A fost rândul fostului deputat Ionuţ Bărbulescu, bun prieten cu Vâlcov. Acesta le-a povestit magistraţilor, cu lux de amănunte, cum i-a cerut Vâlcov să înfiinţeze o firmă şi cum i s-a dat mită unui angajat de la Cadastru din Olt.

Gorjeanul: Livrările de cărbune din carierele CE Oltenia, paralizate de penele de curent ale CEZ! Transportul în cariere, deficitar. În mai multe cariere miniere ale CE Oltenia s-a prestat deficitar, duminică noaptea și luni dimineața, ca urmare a întreruperilor repetate de curent, rețeaua de înaltă tensiune fiind afectată de zăpada căzută masiv în tot Gorjul. Mai multe fire de curent au fost rupte, ceea ce a afectat producția CEO. Transportul în cariere a fost, de asemenea, paralizat la schimbul unu, deoarece nu erau curățate drumurile în interiorul unităților, firmele aflate sub contract cu CEO nelucrând în weekend.

Gorj Domino: Gorjul, județul nimănui! Deszăpezire doar pe hârtie! Primăriile ce au avut încheiate contracte cu firme private. Imaginile apocaliptice cu drumurile înzăpezite din Gorj și cu zeci de localități fără curent electric au arătat, de fapt, incompetența autorităților, lipsa de reacție a firmelor care au incheiat contracte pentru deszăpezire cu administrațiile unor comune și orașe din județ, dar și indolența și iresponsabilitatea companiei CEZ, operatorul de electricitate din Gorj. Pe hârtie lucrurile stau cum nu se poate mai bine: în raportările oficiale către Instituția Prefectului Gorj, la finele lunii trecute, doar două comune și un oraș nu finalizaseră procedurile de achiziție a serviciilor de deszăpezire, în rest toată lumea se declara pregătită, numai că, sâmbătă, 15 decembrie a.c, prima zăpadă din această iarnă i-a contrazis pe aproape toți primarii din județ.

Impact în Gorj: Agenții economici avertizați de polițiștii locali, instituțiile, iertate. Agenții economici din municipiul Târgu-Jiu au fost avertizați de polițiștii locali să își curețe zona din fața spațiilor, conform unei hotărâri a Consiliului Local. Polițiștii locali nu au fost, însă, la fel de exigenți și cu funcționarii din instituțiile statului, care nu au ieșit să curețe zăpada din fața sediilor în care își desfășoară activitatea. De exemplu, la Direcția de Asistență Socială din zona Pieței Centrale, zăpadă era și pe scările instituției.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici