Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gorjeanul: Toți aspiranții la funcția de director al AFIR Gorj, RESPINȘI! Postul de director al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Gorj rămâne neocupat și după cel de-al doilea concurs organizat de AFIR, niciunul dintre aspiranți nereușind să treacă nici măcar de prima probă. Actualul director interimar al OJFIR Gorj, Ion Cosmin Mazilu, a avut doi competitori pentru poziția de conducere pe care o ocupă, la concursul organizat pe 29 noiembrie: Cristian Matei, un expert evaluator din Alba Iulia și Ionica Oprea, o persoană despre care nu se cunoaște prea mult. La proba scrisă, Mazilu a obținut 62 de puncte, Matei abia 46, iar Oprea doar 10, iar cum minimul necesar pentru a trece la etapa următoare, cea de interviu, era de 70 de puncte, toți au fost declarați respinși.

Accident de muncă la Cariera Lupoaia: Lăcătuș mecanic, cu traumatism cranio-cerebral. Un salariat al Complexului Energetic Oltenia a suferit, sâmbătă dimineața, un accident de muncă la Cariera Lupoaia. Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, era lăcătuș mecanic în sectorul doi al unității miniere, prestând la nodul de distribuție al unității. Omul ar fi alunecat pe o bandă lovindu-se serios la cap. Angajatul a raportat singur incidentul la 112.

Gorj Domino: Nume surpriză în SONDAJUL PSD pentru candidatul partidului la Primăria Târgu-Jiu. Social-democrații gorjeni caută omul care să-l bată pe actualul primar Marcel Romanescu în alegerile din 2020, pentru a recâștiga Primăria Municipiului Târgu-Jiu. Opt actuali sau foști membri ai PSD au fost incluși în sondajul pe care-l va efectua Institutul de Politici Publice, Administrație și Științele Educației (IPPASE) din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși”. Nume surpriză apar pe lista cu persoanele pe care-i creditează conducerea PSD, însă lipsește, totuși, un tânăr social-democrat care a anunțat, recent, că a refuzat o poziție importantă în ALDE pentru a rămâne în partid. Pe listă se află: Claudiu Manta, Mihai Prunariu, Aurel Popescu, Adrian Tudor, Gabriel Giorgi, Adi Câmpeanu  și Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. De departe, surpriza este Ciprian Florescu, prefectul județului, fost vicepreședinte al PSD Gorj, inclus și el în sondaj pentru o candidatură la Primăria Târgu-Jiu. Surprinzător, în sondaj nu se regăsește Luis Popa, vicepreședintele PSD Târgu-Jiu, cel care anunțase că își dorește să candideze la funcția de primar.

Pandurul: Fronturi blocate, utilaje oprite. Fronturile de lucru sunt blocate în mai multe zone din Complexul Energetic Oltenia. Excavatoarele nu pot înainta din cauză că nu s-a reuşit tăierea pădurilor, în ciuda hotărârilor de guvern emise în acest sens. Oficialii companiei se plâng că şi exproprierile din Jilţ se fac cu încetinitorul din cauza birocraţiei. La Tismana, de exemplu, un utilaj este blocat de multă vreme din cauza lipsei frontului de lucru. Chiar dacă guvernanţii au dat deja hotărârea privind exproprierile din Roşia şi Jilţ Sud, în teren, lucrurile sunt complicate. Oamenii care au terenuri pe coridorul de expropriere nu pot fi despăgubiţi.

Administrator nou la MedservMin. Societatea MedservMin, prestatorul de servicii medicale pentru CE Oltenia, are un nou administrator. Este vorba de Mihai Tiberiu Stîngă, care este, din septembrie 2017, şi consilier în cadrul Senatului României. Noul membru al Consiliului de Administraţie al MedservMin a fost numit interimar de acţionari, dat fiind faptul că nicio persoană nu şi-a depus candidatura la selecţia organizată recent pentru acest post.

Impact în Gorj: Internet gratuit în șapte localități din Gorj. Comisia Europeană a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, localitățile din România câștigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, prin care vor se vor introduce puncte de acces public și gratuit la internet wireless. În Oltenia, 26 de localități vor beneficia de acest program, iar șapte sunt din județul Gorj. Este vorba de localitățile Târgu-Jiu, Ţicleni, Runcu, Fărcăşeşti, Arcani, Bustuchin și Polovragi. În total, 224 de localități din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro. Bonurile pot fi utilizate de localitățile selectate pentru a pentru a achiziționa și instala echipamente Wi-Fi în locuri, precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau piețele publice.

1 Comentariu pentru “Revista presei locale”

  1. Daca nu au procent mai mare ca Romanescu ,solutia este clara il vor lua pe acesta .Oricum Marcel nu mai poate convietui cu Vilceanu .

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici