Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gorjeanul: Autoritățile din Bănie pun tunurile pe CEO. Primarul Craiovei, Mihai Genoiu, a afirmat, miercuri, că sistarea furnizării agentului termic în oraş nu este o problemă a municipalităţii, ci a Complexului Energetic Oltenia, care a intrat în sezonul rece cu un singur grup energetic funcţional la Centrala termică Craiova II, la care a apărut, marţi, o avarie, pentru a doua oară în acest sezon rece. Genoiu a declarat, într-o conferinţă de presă, că la Centrala Craiova II „lucrurile nu stau tocmai bine”. “Acolo există două grupuri de producere a energiei, în special termice: grupul nr.1 se află în reparaţii capitale, care au fost începute în lunile de vară şi care trebuiau finalizate până la începerea sezonului rece, însă nici în acest moment nu este gata. Din acest motiv s-a lucrat pe un singur grup – grupul 2 – care a cedat. Acolo este problema: s-a intrat în iarnă cu un singur grup, ceea ce nu este normal”, a spus primarul Craiovei.

Complexul Energetic Oltenia – Sucursala Electrocentrale Craiova II a anunţat, marţi, că întrerupe furnizare agentului termic pentru încălzire în municipiul Craiova, din cauza unei avarii apărute la cazanul energetic nr.2.
Elevi ţinuţi în frig. „Lemnele sunt netăiate”. Pandurul prezintă o situaţie revoltătoare din comuna Bolboşi. Copiii care învaţă la şcoala din Ohaba sunt nevoiţi să se îmbrace gros când merg la ore, iar în clase dârdâie de frig alături de profesori. Femeia de serviciu a ieşit la pensie şi nu mai are cine să se ocupe de clădire. Autorităţile au încercat să predea aceste atribuţii celor care primesc ajutor social, dar n-au avut sorţi de izbândă. Până vin ninsorile, un şofer din primărie va face focul.

Bazin de înot şi ştrand pentru localnicii din Stejari. Cetăţenii acestei comune vor avea unde să se bălăcească în zilele toride de vară. Administraţia locală a iniţiat demersurile în vederea realizării unui bazin de înot şi a unui ştrand. Investiţia se ridică la peste 1 milion de euro, bani guvernamentali pe care primarul Robert Păiuşi speră că îi va obţine. ”Am optat pentru o astfel de investiţie pentru că pe raza a 80 de km nu există niciun ştrand. Şi în afară de cel de la Ţicleni sau cele de la Târgu Jiu sau Craiova, nu avem în zonă un alt ştrand la care tinerii să meargă, să se simtă bine. Avem un studiu de fezabilitate realizat, ştrandul va arăta precum cel de la Rovinari”, a declarat Păiuşi.

Gorj Domino: Administrația CEO strâmbă din nas pentru un CCM reșapat la Medeserv Min. Contractul Colectiv de Muncă al Medserv Min a expirat în luna august a acestui an și a fost completat cu un adițional care va expira și el până la finalul lui 2018. Din acest motiv, conducerea unității, sindicatele și reprezentanții CE Oltenia au intrat în negocieri. Sindicatul majoritar încearcă să păstreze în CCM-ul pe 2019 măcar drepturile din fostul contract negociat cu Ion Rușeț, asta, chiar dacă salariații nu beneficiază, în fapt, de prime, tichete de masă ori salarii avantajoase. „Negociază de aproape două luni și ..nimic. Bălășoiu nu este de acord nici cu prevederile din vechiul contract, ce să mai obțină sindicatul ceva în plus! Salariații nu au nimic, nu au prime, nu au tichete de masă, au salariul minim mai ales asistenții. Doctorilor li s-au dublat salariile dar asistenții au rămas cu minimul pe economie. Administrația CEO spune mereu că nu are bani” a declarat unul dintre salariați.

Impact în Gorj: Transport gratuit pentru elevii din Târgu-Jiu. Elevii din clasele primare vor circula gratuit în mijloacele de transport public în comun. La propunerea primarului dar și a viceprimarului Aurel Popescu, și cu sprijinul consilierilor locali,  va fi aproba un astfel de proiect ce vine în sprijinul elevilor din Târgu Jiu. Deși initial se dorea gratuitate doar pentru elevii claselor 0-IV, la propunerea viceprimarului Aurel Popescu facilitatea a fost extinsă și pentru elevii claselor V-VIII.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici