Virgil Ianțu, fiu de preot, despre Patriarhie: „Biserica a devenit un business cu catedrale”

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Deși este fiu de preot, Virgil Ianțu nu este de acord cu toate lucrurile ce țin de Biserica din România. În cadrul unui interviu, prezentatorul a vorbit despre sensibilul subiect al credinței și nu s-a abținut de la a critica anumite inițiative ale Patriarhiei.

Virgil Ianțu a vorbit pe șleau despre ce înseamnă credința pentru el. Nu înseamnă să arăți tuturor cât de pios ești, ci să ai parte de o credință aparte în sufletul tău, în intimitate. Totodată, a mărturisit și cum arată, în părerea sa, un preot adevărat.

„Din păcate, instituţia de astăzi care conduce Biserica a devenit un bussines enorm cu palate şi catedrale care sunt ale neamului şi în care ar încăpea câteva spitale bune. Eu nu am auzit această instituţie, şi poate greşesec, să vină de la Patriarhie şi să spună «Uitaţi ce spital am construit», «Uitaţi ce şcoală am renovat». Nu am auzi de aşa ceva. Asta înseamnă credinţă, să fii un preot adevărat. Să pui binele celui de lângă tine mai presus de binele tău. Eu nu văd aşa ceva acolo”, a spus Virgil Ianțu, pentru OK! Magazine.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici