Primari fără bani. Deputatul Vâlceanu: Posibil să NU mai vină RECTIFICAREA

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Veste proastă pentru primarii rămași fără bani: guvernul ar putea renunța la rectificarea bugetară anunțată pentru noiembrie, dacă va decide să se încadreze în deficitul de 3%, spune deputatul Dan Vâlceanu. După calculele sale, în acest moment, jumătate dintre primăriile Gorjului sunt rămase fără bani. Într-o situația grea este Roșia de Amaradia. Aici, însoțitorii persoanelor cu handicap nu și-au primit banii de două luni, iar angajații primăriei n-au asigurate lefurile pe luna octombrie.

Liviu Cotojman a rămas fără bani de salarii, indemnizații pentru însoțitorii persoanelor cu handicap ori cofinanțarea proiectelor de investiții.

Edilul din Roșia de Amaradia amenință cu judecata Consiliul Județean și Guvernul, pentru cele 5 miliarde de lei vechi, constituite deja ca arierate, reprezentând drepturile profesorilor. Cotojman zice că bugetul localității este prea mic chiar și pentru a-și asigura funcționarea.

La Tismana, veșnica problemă cu plata asistenților personali. Sunt 2,3 miliarde de lei vechi lunar care trebuie virate acestor oameni. Primarul Marian Slivilescu se gândește să ia banii de la investiții.

La Prigoria, primarului Iuliana Iliescu i-ar mai trebui ceva bani pentru salarii dar zice că va găsi soluții. Este optimistă și privind investițiile de anul viitor.

Aristide Șerbănescu are bani de salarii și alte dări. Edilul din Schela nu are din ce să achite, însă, serviciile de salubrizare, încasările fiind mai mici decât costurile percepute de firmă.

Șerbănescu îi critică pe primarii care se plâng că n-au bani dar nu renunță la organizarea Zilelor Comunei ori a altor manifestări.

La Ciuperceni, nu sunt bani de salarii pe luna decembrie. Primarul Dumitru Tăloi speră că va veni rectificarea bugetară.

Deputatul Dan Vâlceanu zice că  este posibil ca guvernul Dăncilă să renunțe la rectificarea bugetară din luna noiembrie, pentru a nu depăși ținta de deficit.

După calculele parlamentarului PNL, cam jumătate dintre primăriile Gorjului au, în acest moment, probleme financiare, singura lor preocupare fiind plata salariilor.


2 Comentarii pentru “Primari fără bani. Deputatul Vâlceanu: Posibil să NU mai vină RECTIFICAREA”

  1. [...] Vezi articol pe Radio Infinit – Asculta Muzica, Stiri, Discutii Online [...]

  2. Toti primarii sau profilat pe festivaluri . Nu mai face nimeni administratie , doar festivaluri cu orisice prilej.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici