Festivalul UNTOLD – încasări de milioane de lei. Câți bani primesc organizatorii

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Renumitul festival UNTOLD, care are loc anual la Cluj-Napoca, are încasări de milioame de lei. Pe parcursul celor 4 ani de când se organizează, numărul participanților a crescut. Numai în anul 2018, festivalul Untold a numărat 355.000 de participanți.

Specialiştii estimează că veniturile generate de Untold se ridică la aproximativ 65 de milioane de lei, dintre care 20 de miioane sunt numai banii de cazare.

Desfăşurarea de forţe necesară pe durata festivalului este şi ea una impresionantă. Peste 7.000 de oameni sunt implicaţi în organizare, dintre care 1.800 sunt jandarmi, poliţişti, pompieri şi medici. În plus, la festival vor fi prezenţi şi 700 de agenţi privaţi de pază. Un spital de campanie SMURD şi patru puncte de prim ajutor sunt, de asemenea, instalate în zona cu cea mai mare afluenţă de persoane.

Veniturile directe generate de Untold sunt pe măsură. Un bilet de intrare pentru numai una dintre zilele festivalului a costat aproximativ 250 de lei, în timp ce un abonament VIP pentru toată durata a putut fi cumpărat cu 1.210 lei.

Compania care administrează acest eveniment realizase, în 2017, încasări de 60 de milioane de lei, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Această sumă include – pe lângă vânzările de bilete – şi sponsorizările, care reprezintă cea mai mare parte din fonduri, notează Capital.ro.

1 Comentariu pentru “Festivalul UNTOLD – încasări de milioane de lei. Câți bani primesc organizatorii”

  1. [...] Vezi articol pe Radio Infinit – Asculta Muzica, Stiri, Discutii Online [...]

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici