Andrei Maioreanu: Amenajarea hidroenergetică a râului Jiu, prinsă în Strategia Energetică a României. Va fi finalizată

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

”Amenajarea hidroenergetică a râului Jiu, pe sectorul Bumbeşti-Livezeni, este prinsă în strategia energetică națională și va fi finalizată” afirmă, într-un interviu pentru Radio Infinit, Andrei Maioreanu.

Secretarul de stat din Ministerul Energiei ne-a explicat în ce stadiu se află lucrurile. După dezbaterea din luna ianuarie de la Târgu-Jiu, Hidroelectrica i-a înaintat un plan de măsuri. Maioreanu spune că au fost emise certificatele de urbanism de către Consiliile Județene Gorj și Hunedoara iar, acum, urmează să fie făcute documentațiile necesare pentru obținerea autorizațiilor de construcție.

Proiectului Hidroelectrica de amenajare hidroenergetică a  râului Jiu a fost sistat prin decizie a Curţii de Apel București, în decembrie 2017, fiind anulate autorizaţiile de construcţie, după ce instanţa a admis plângerile unor organizaţii neguvernamentale de mediu. Asta deși a fost vorba despre o investiţie pentru care s-au cheltuit 155,5 milioane de euro, gata să fie pusă în funcţiune.

Andrei Maioreanu zice că obiectivul este prins în strategia energetică națională și se ocupă personal de respectarea calendarului asumat de Hidroelectrica de finalizare a lucrărilor.


2 Comentarii pentru “Andrei Maioreanu: Amenajarea hidroenergetică a râului Jiu, prinsă în Strategia Energetică a României. Va fi finalizată”

  1. Ce fata de mafiot are canalia. Nu degeaba militeaza continuu pentru incalcarea legislatiei de mediu.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici