Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gorjeanul: MESAJELE pesediștilor! Dispută acidă între Prunariu și Aurel Popescu, pe tema atacurilor la adresa lui Romanescu. Un schimb de mesaje a avut loc între pesediști, pe tema colportării unor informații lansate în spațiul public despre primarul Marcel Romanescu. Scandalul în care a fost implicat, la începutul acestei săptămâni, edilul municipiului Târgu-Jiu legat de ieșirea acestuia, cu mașina de serviciu, la un restaurant în oraș, a creat dispute aprinse în interiorul organizației județene a PSD. În cursul zilei de marți, 7 august, adică în timpul programului de lucru, consilierul local Mihai Gherghe, directorul ADIA Gorj, le-a transmis colegilor săi un mesaj prin care îi ruga să distribuie o postare de pe facebook a lui Viorel Caragea, cel care devoalase episodul cu Marcel Romanescu. Gherghe a ținut să precizeze că rugămintea vine și din partea viceprimarului Aurel Popescu, președintele PSD Târgu-Jiu.

Impact în Gorj: PNL Gorj face SCUT în jurul lui Romanescu. PSD-iștii, acuzați că fac parte din grupuri de interese. Comunicat de presă transmis de organizația județeană a PNL Gorj prin care se susține că încercările primarului liberal Marcel Romanescu de a scoate Târgu-Jiul ”din ghearele grupurilor de interese din apropierea PSD” se soldează cu plângeri împotriva sa. Reacția PNL Gorj vine în contextul audierii la DNA Craiova a primarului Marcel Romanescu, în urma unei sesizări făcute de patronii societății Rodna SRL , care dețin în concesiune parcarea din Piața Centrală.

Audierea primarului Târgu-Jiului, la DNA Craiova a durat în jur de 10 minute. ”Mi-au făcut plângere cei de la Rodna pentru că am emis acele dispoziții de reziliere a contractului, crezând că astfel, mă intimidează”, a declarat, la final, edilul. La audieri au mai fost chemaţi şefa Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Târgu-Jiu şi secretarul Grigore Jianu. Romanescu a declarat că „ar fi vorba despre un dosar pe civil pentru că nu e vorba de prejudicii atâta timp cât activitatea s-a desfășurat în continuare”. ”Sunt extrem de motivat, fie și numai pentru faptul că și-a asumat fiecare că suntem în război. Gravitatea nu e la mine, poate fi anulat un act administrativ. La ei, este problema, dacă se confirmă ceea ce este în dosar” a mai spus primarul.

Pandurul: Unul dintre minerii arşi a ieşit din comă. Veste bună dinspre spitalul belgian în care se află internaţi cei doi salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia, care au suferit arsuri grave în timpul unui accident de muncă petrecut în 21 iulie. Unul dintre cei doi a ieşit din comă şi a comunicat cu familia. Celălalt mai trebuie să treacă prin unele operaţii. Gheorghe Fudulache, electricianul de 40 de ani care a suferit arsuri pe circa 40% din suprafaţa corpului, este cel care a fost scos din coma indusă. Deputatul de Gorj Dan Vîlceanu, care ţine legătura cu medicii şi familia, a comunicat această veste.

Grevă japoneză la Penitenciarul Târgu Jiu. Salariaţii instituției vor purta, astăzi, banderole albe la braţ ca să tragă un semnal de alarmă în privinţa condiţiilor în care muncesc. Cea mai mare problemă este cea a muncii neremunerate, susţine Ion Tătaru, preşedintele Sindicatului Novalex din cadrul penitenciarului. „În primul rând, ministrul refuză plata orelor suplimentare. Sunt peste un milion de ore suplimentare neplătite. Dumnealui s-a angajat acum şase luni că le va plăti. Ne dorim condiţii de lucru mai bune. Cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de management superior pentru că legea prevede că se poate acorda împuternicire de două ori, de câte şase luni”, a declarat sindicalistul.

Gorj Domino: DECIZIE IMPORTANTĂ pentru CEO. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, proiectul care modifică Legea 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică. Actul normativ extinde lista lucrărilor de interes public pentru care autorităţile pot apela la exproprieri. Senatorul PSD Florin Cârciumaru a scris, joi, pe pagina de socializare, că, de acum încolo, Complexul Energetic Oltenia va putea demara exproprierile pentru extinderea fronturilor de lucru în Carierele Roșia, Jilț Sud și Tismana. ”Modificarea va avea aplicabilitate și în cazul exproprierilor pentru centura Târgu-Jiului și pentru Gazoductul BRUA”, a precizat parlamentarul de Gorj.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici