Cu PROIECTILUL la fundația casei

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Un proiectil cu focosul activ, vechi de un secol, a fost descoperit, marți seara, de un localnic din Crasna în timpul unor lucrări de consolidare a locuinței.

Bărbatul săpa în apropierea fundației casei în momentul în care a simțit că a lovit o piesă metalică. După ce și-a dat seama despre ce este vorba, gorjeanul a sunat la 112 și, astfel,  a alertat Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Pirotehniștii au mers la Crasna și au constatat că proiectilul era un real pericol. Pe timpul nopții, a fost păzit în permanență de un echipaj de poliție, iar, miercuri dimineață, pompierii au revenit și au reluat săpăturile. Focosul, ce provine din Primul Război Mondial, a fost ridicat în cele din urmă în siguranță de pirotehniști pentru a fi detonat într-un loc sigur.

“Aseară (marţi seara – n.r.), un cetăţean de pe raza localităţii Crasna a anunţat organele de poliţie despre faptul că, în timpul unor lucrări de construcţie pe care le efectua în apropierea locuinţei proprietate personală, a găsit un element de muniţie neexplodat. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a anunţat imediat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, iar o echipă pirotehnică s-a deplasat la faţa locului. Pompierii militari au efectuat cercetarea şi identificarea obiectului şi au constatat că este vorba despre un proiectil care se afla în pământ la o adâncime de aproximativ 20-25 cm. Din cauza întunericului, operaţiunea de extragere a proiectilului s-a amânat până în această dimineaţă, pe timpul nopţii zona fiind asigurată de către poliţişti”, a precizat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici