Gheorghe Sanda(Garda de Mediu): Aparegio, amendată cu 5000 de lei

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Operatorul Aparegio, amendat cu 5000 de lei de Direcția de Sănătate Publică și dat pe mâna organelor de anchetă, după ce presa din Gorj a relatat că o vidanjă cu dejecţii a fost golită în râul Jiu.

Direcția de Sănătate Publică, Garda de Mediu și Serviciul de Gospodărire a Apelor au demarat, încă de vineri, un control la societatea de apă și canal. Totul după ce, Claudiu Fiu, unul dintre șefii Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Gorj, a filmat, la finalul săptămânii trecute, cum vidanjele Aparegio sunt golite într-un canal care ajunge în Jiu iar imaginile au făcut înconjurul internetului.

Mihai Gherghe, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – ADIA Gorj, care patronează Aparegio, a declarat, în presa locală, că ar fi fost vorba doar de apă și nisip. Numai că, organele de control au constatat cu totul altceva.

Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj

În urma celor întâmplate, Aparegio a fost amendată de DSP Gorj cu 5000 de lei și i s-a interzis să mai facă deversări în Jiu. În plus, Gheorghe Sanda anunță că va pune la dispoziția organelor de cercetare documentele relevante cu privire la fapta verificată.


Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici