Cui i-a lăsat Anthony Bourdain întreaga sa avere

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Anthony Bourdain s-a sinucis în luna iunie la vârsta de 61 de ani. Celebrul scriitor şi bucătar-şef avea o avere estimată la 1,2 milioane de dolari în momentul decesului.

Anthony Bourdain a fost găsit mort pe 8 iunie, în camera sa de hotel din Paris, după ce s-a sinucis. În documentele obţinute de publicaţia Page Six şi New York Daily News se arată că celebrul bucătar-şef Anthony Bourdain avea o avere estimată la 1,2 milioane de dolari. Astfel, în urma dezvăluirii testamentului, cea mai mare parte a banilor va ajunge la singura sa fiică, Ariane, în vârstă de 11 ani, scrie time.com.

Testamentul lui Bourdain arată că avea, printre altele, 425.000 de dolari bani cash şi bunuri în valoare de 250.000 de dolari. Pentru că Ariane este minoră, instanţa va numi un tutore care să-i protejeze interesele financiare. Dacă Ariane ar fi murit înaintea tatălui ei, testamentul spune că averea ar fi mers la dădaca ei, Myra Quizon, potrivit Page Six.

Anthony Bourdain şi-a scris testamentul în decembrie 2016 şi a numit-o pe fosta sa soţie, Ottavia Busia-Bourdain, drept executor. Cei doi s-au despărţit în septembrie 2016, însă divorţul nu s-a finalizat până în momentul decesului.

Celebrul chef avea o relaţie cu actriţa italiană Asia Argento (42 de ani), una dintre victimele producătorului american Harvey Weinstein.

Asia Argento s-a declarat devastată de moartea iubitului său, pe care l-a descris drept „dragostea mea, sprijinul meu şi protectorul meu“. Apreciatul scriitor şi chef a fost un susţinător înfocat al campaniei #MeToo împotriva hărţuirii sexuale, mai ales după ce partenera sa a dezvăluit că a fost violată de producătorul de film Harvey Weinstein.

Cine a fost Anthony Bourdain

Anthony Bourdain a explorat, prin cărţile şi show-urile sale TV, condiţia umană şi a ajutat oamenii să îşi schimbe mentalitatea despre mâncare, călătorii şi chiar despre ei înşişi. El a fost un susţinător înrăit al populaţiilor marginalizate şi a militat pentru condiţii mai sigure de lucru pentru echipele restaurantelor. A fost recompensat cu toate premiile pe care le-ar fi putut primi în această industrie, notează CNN.

În 2013, juraţii Peabody Award i-au acordat lui Bourdain un trofeu pentru „Parts Unknown“. Institutul Smithsonian l-a numit „adevăratul star rock“ al lumii culinare şi „the Elvis of bad boy chefs/ Elvis al chefilor răi“.

Stilul său nonconformist şi agresiv l-a transformat pe americanul Anthony Bourdain în bucătarul rebel sau bucătarul antivedetă, deşi este o celebritate a lumii culinare. Consumator de alcool, fumător înrăit, dependent de droguri o bună perioadă din viaţă, Bourdain a fost însă un chef strălucit şi un scriitor extraordinar.

Născut în 1956 în New York, SUA, Anthony Bourdain a renunţat la facultate pentru a urma cursurile Institutului Culinar American, pe care l-a absolvit  în 1978. Ulterior, a lucrat în mai multe restaurante newyorkeze renumite, printre care Sullivan’s şi Les Halles.

„Nu mâncaţi înainte de a citi asta“

Bourdain a devenit celebru după ce a publicat în „The New Yorker“ textul intitulat „Nu mâncaţi înainte de a citi asta“, un articol despre lucrurile neştiute din bucătăriile restaurantelor. S-a impus cu adevărat în lumea personalităţilor culinare în 2000, cu volumul „Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly“, care a devenit bestseller.

Succesul acestei cărţi a condus la o serie televizată numită „A Cook’s Tour“, iar în 2005 maestrul bucătar lansa o serie marca Travel Channel TV, numită „Anthony Bourdain: No Reservations“. Acest serial a inclus şi un episod despre România, însă ţara noastră nu a fost prezentată într-o lumină foarte bună.

Mereu deschis noilor experienţe, Anthony Bourdain a apărut într-un episod al reality-show-ului „Miami Ink“ şi şi-a tatuat un craniu. Bourdain, cunoscut pentru stilul lui acid şi ironic, a criticat mai multe celebrităţi culinare, cum ar fi Rachel Ray şi Alain Ducasse, dar şi-a declarat admiraţia pentru chefi precum Gordon Ramsay, Ferran Adria, Marco Pierre White şi Mario Batali. Totodată, Bourdain a făcut mai multe comentarii sarcastice la adresa veganilor şi a vegetarienilor. (adevarul.ro)

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici