MINIFOTBAL. Peppy Dolce Vita, Real Târgu-Jiu și Mica Frăție. REZULTATE Cupa României

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Trei echipe de minifotbal din Gorj au participat, în perioada 29 iunie – 1 iulie, la Cupa României, competiție organizată de Federația de Minifotbal din România la Sibiu. Peppy Dolce Vita a reuşit cea mai bună performanță, clasându-se între primele 32 de echipe.

Pentru prima oară de la înființarea campionatului oficial de Minifotbal din Gorj, Campionatul Dolce Vita, trei echipe au mers la aceeași competiție națională.  Peppy Dolce Vita Târgu-Jiu, Real-Târgu Jiu și Mica Frăție Gorj au participat în weekend-ul recent încheiat la Cupa României de la Sibiu, alături de alte 93 de echipe din țară.

Cel mai bine s-a clasat Peppy Dolce Vita. Echipa lui Daniel Buleac și Petrișor Gurică s-a calificat fără probleme din grupe, cu 2 victorii din tot atâtea meciuri. Dumitru, Amzucu și colegii lor au trecut și de primul hop eliminatoriu, după executarea loviturilor de la 7 metri. Tot loviturile de la 7 metri aveau, însă să aducă finalul competiției pentru echipa echipată în galben-albastru.

Peppy Dolce Vita a fost eliminată de Gimsport Bacău la executarea penalty-urilor după 0-0 în timp regulamentar. Pentru echipa clasată pe locul 5 în ultima ediție de campionat la Gorj, clasarea între cele mai bune 32 de echipe de la Cupa României rămâne totuși un rezultat notabil.

Rezultate Peppy Dolce Vita Târgu-Jiu:

Grupa IV

5-1 cu D&D Garage Bistrița

2-1 cu Convenabil Tulcea

Prima fază eliminatorie

3-3 (5-4) cu Dr. Brown’s Baia Mare după executarea loviturilor de la 7 metri

Șaisprezecimi de finală

0-0 (4-5) cu Gimsport Bacău după executarea loviturilor de la 7 metri

Real Târgu-Jiu a reușit și ea să treacă de faza grupelor. Fugaru, Berca și ceilalți jucători ai celor de la Real au învins echipa AS United Focșani și au remizat cu AS Glissando Timișoara. Drumul celor de la Real s-a oprit, însă în primul tur eliminatoriu, după un meci extrem de echilibrat în fața vicecampioanei de la București, Luxury Team. Bucureștenii l-au avut în componență și pe Adrian Călugăreanu, multiplu campion european cu naționala României, dar Real a fost echipa care a condus ostilitățile, având la un moment dat 1-0 și apoi 2-1. Partida s-a încheiat 2-2 și, la fel ca în cazul celor de la Dolce Vita, loteria penalty-urilor a scos din competiție și Real Târgu-Jiu.

Rezultate Real Târgu-Jiu:

Grupa VI

2-1 cu AS United Focșani

3-3 (4-5) cu AS Glissando Timișoara după executarea loviturilor de la 7 metri

Prima fază eliminatorie

2-2 (2-4) cu Luxury Team București după executarea loviturilor de la 7 metri

Cea de-a treia reprezentantă a Gorjului la acest turneu final a fost echipa Mica Frăție. Băieții lui Sergiu Gheorghiță au fost repartizați într-o grupă alături de două echipe din campionate puternice, FC Gilău Florești Cluj și Fan Courier Zalău. Mica Frăție a avut șansele ei dar a ratat extrem de mult în cele două partide. Practic, experiența superioară a adversarilor și eficacitatea acestora în fața porții au făcut diferența în final, iar cele două echipe din Ardeal au mers mai departe în prima fază eliminatorie.

Rezultate Mica Frăție Gorj:

Grupa X

2-5 cu FC Gilău Florești Cluj

2-4 cu Fan Courier Zalău

Campionatul Județean de Minifotbal Dolce Vita Târgu-Jiu a fost reprezentat la Sibiu și de o brigadă de arbitri formată din Daniel Popescu, arbitru activ Liga 1 la futsal și Alin Trocan.

Acest an este cel mai important de până acum pentru minifotbalul gorjean. La începutul lunii iunie, campioana Gorjului, Dream Team Târgu-Jiu, s-a clasat pe locul 2 la Campionatul Regional Sud-Vest de la Craiova și s-a calificat la Campionatul Național de la Alba Iulia, ce va avea loc între 6 și 8 iulie.

Trofeul cel mare la Sibiu a fost adjudecat de Danco Pro București, 2-1 în finala cu favorita competiției și echipa gazdă, Juventus Sibiu. Medaliile de bronz au mers la cei de la Old Boys București, care s-au impus în finala mică, 4-0 cu Squadra Turda.

Cupa României de la Sibiu a fost cel mai amplu turneu de minifotbal organizat până acum de Federația de Minifotbal din România. Au participat un număr record de 96 de echipe și s-au disputat un număr record de 160 de meciuri pe 9 terenuri în 3 zile de competiție.

Danco Pro București a primit dreptul de a participa la Liga Campionilor de la Terme Catez din Slovenia ca urmare a câștigării primului trofeu major din palmaresul recent înființatei echipe din capitală.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici