Primarul Epure: Pagube mari, ZECI de gospodării afectate

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Pagube destul de mari, la Polovragi, în urma inundațiilor de joi. Conform primarului Gheorghe Epure ar fi nevoie de circa 60-70 de miliarde de lei vechi, pentru a preveni producerea, pe viitor, a unor astfel de evenimente .

Zeci de gospodării au fost afectate, un drum județean s-a surpat, mai multe podețe au fost luate de ape, culturile agricole sunt distruse.

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a anunțat, vineri, că va încerca să obțină fonduri de la guvern pentru comuna Bumbești-Pițic, acolo unde o porțiune de drum abia reabilitat s-a surpat.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a comentat că pagubele ar putea fi limitate, dacă primarii s-ar preocupa mai mult ca șanțurile și rigolele să fie curățate.

Prefectul este supărat că inundațiile de la Gorj sunt generate și de cantitățile mari de deșeuri care vin, pe firul apelor, din Hunedoara. Ciprian Florescu va purta o discuție pe această temă cu omologul său din județul vecin.

Vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Ninel Muja, a dat asigurări că vor fi executate cât de curând lucrări de reabilitare a porțiunii de drum surpate, joi, în satul Cernădie din comuna Polovragi.


Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici