Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gorj Domino: BOMBĂ! Se strânge lațul în jurul unor șefi din Primăria Târgu-Jiu! Dosarul „Afacerea parcarea Rodna”, la PARCHET. Ancheta demarată de polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, cu privire la documentația întocmită în vederea închirierii terenului pe care funcționează parcarea de la Piața Centrală unui investitor privat, a intrat în linie dreaptă. Dosarul penal care vizează mai mulți șefi din Primăria Târgu-Jiu și direcțiile aflate sub autoritatea acesteia a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, instituție competentă să continue cercetările. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu și-au declinat competența, la finele săptămânii trecute, în favoarea unității de parchet superioare. În dosar  se efectuează cercetări pentru a constata dacă există aspecte de natură penală cu privire la elaborarea unui proiect de hotărâre ce a fost retras de pe ordinea de zi a Consiliului Local Târgu-Jiu, în ședința din 29 ianuarie a.c., prin care terenul pe care funcționează parcarea de la Piața Centrală urma să fie scos la licitație pentru a fi închiriat, existând suspiciuni că au fost întocmite documente pentru a fi avantajată firma Rodna SRL.

Procurorul din dosarul „Lotul Ydail” a primit termen să finalizeze ancheta: OPT primari așteaptă verdictul Parchetului. Tribunalul Gorj a admis, luni, cererea primarului comunei Cătunele, Florinel Țuilă, privind durata anchetei în dosarul în care opt edili din județele Gorj și Dolj, precum și fostul administrator al orașului Rovinari, sunt cercetați pentru luare de mită şi au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, în urmă cu doi ani și jumătate. Judecătorii i-au dat termen procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj ca, până pe data de 25 iulie, să rezolve cauza.

Impact în Gorj: Ce spune tatăl pacientei moarte din culpa medicului Braia. „Nu îmi dă copilul înapoi“, a declarat bărbatul. Carmen Braia, medic la Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, a fost condamnată de Curtea de Apel Craiova la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. În plus, trebuie să-i plătească familiei pacientei moarte despăgubiri morale de peste 400.000 de euro. Radu Tulic, tatăl Ralucăi, spune că ar fi preferat ca fiica lui să trăiască și că nicio sentință nu o să-l mulțumească. „Nu pot să spun că sunt mulţumit sau nemulţumit de această sentinţă, pentru că nu îmi dă copilul înapoi. Aş fi fost mulţumit dacă fata mea trăia“, a spus bărbatul.

Pandurul: Mişcare periculoasă a senatorului Cârciumaru. Senatorul PSD Florin Cârciumaru îl invită în partid pe senatorul Scarlat Iriza, care a demisionat vineri din ALDE. Este o mişcare periculoasă, care poate pune în pericol coaliţia de guvernare. Călin Popescu Tăriceanu s-a ferit până acum să ia parlamentari de la PSD, chiar dacă a avut ocazia, dar o acceptare a lui Iriza la social-democraţi i-ar da mână liberă. „Senatorul Scarlat Iriza se poate întoarce oricând «acasă», la PSD! M-aş bucura să revină în partid, să reîntregim «familia», deşi am colaborat foarte bine cu dumnealui şi până acum, amândoi având ţeluri comune în ceea ce priveşte proiectele sau propunerile de legi susţinute şi votate, în Senat, pentru gorjeni. De dumnealui depinde dacă va părăsi ALDE, însă la PSD va avea tot timpul uşile deschise”, a scris Florin Cârciumaru pe pagina de socializare.

Gorjeanul: Proces de zeci de mii de euro pentru Ponta. Fostul premier a intentat un proces împotriva unui centru comercial din Capitală. Victor Ponta vrea despăgubiri de 60.000 euro de la Unirea Shopping Center, după ce, în luna februarie, o poză de-ale sale a apărut alături de ale altor politicieni pe monitoarele din incinta centrului comercial. Fotografiile erau însoțite de textele „Ei vor să pună mâna pe noi” și „România Liberă, în pericol”. Fostul premier consideră acțiunea respectivă drept un atac la persoană și o defăimare a sa și, ca urmare, s-a adresat instanțelor de judecată pentru a obține eventuale daune morale. În public, deputatul nu a comentat nimic despre procesul deschis la Tribunalul București, care se va desfășura la toamnă.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici