ecopolitic.ro: Cârciumaru, Weber și Iriza- ÎNGRIJORAȚI în urma declarațiilor ministrului Anton Anton

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Conform ecopolitic.ro, parlamentarii de Gorj Florin Cârciumaru, Mihai Weber și Scarlat Iriza ar fi fost deranjați de afirmația ministrului Energiei, Anton Anton, referitoare la înlocuirea cărbunelui cu gaz, până în 2040.

Cei trei parlamentari ”au anunțat că nu sunt și nu vor fi de acord cu asemenea declarații care provoacă o stare de teamă în rândul populației din zonele de exploatare a cărbunelui, de fapt în toată zona Olteniei și care afectează direct stabilitatea economico-financiară a companiilor producătoare de energie pe bază de cărbune”.

”Parlamentarii și-au exprimat îngrijorarea fiind surprinși neplăcut de poziția ministrului Energiei, considerând că, în acest moment, nu avea niciun rost o asemenea declarație publică. Atâta timp cât Strategia Energetică a României este în lucru, se așteptau ca asemenea declarații să fie făcute doar în cadrul grupului de lucru care o elaborează. Cei trei parlamentari au mai spus că sunt de evitat, pe viitor, asemenea declarații care pot avea un impact socio-economic imediat negativ și că nu este constructiv ca o părere sau dorință să fie exprimată public, înainte de a fi discutată cu parlamentari, comisii parlamentare, specialiști sau factori de decizie din zona care poate fi afectată” mai menționează sursa citată.

Cârciumaru, Weber și Iriza vor solicita o întrevedere cu ministrul Energiei, Anton Anton, pentru mai multe explicații dar și întrevederi regionale cu ”sindicatele, conducerea companiilor din zona energetică cât și cu populația care poate fi afectată de o asemenea decizie”.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici