AMÂNARE în procesul Pandurii- acționari

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Procesul dintre Pandurii și acționari s-a amânat din nou. Următorul termen a fost fixat de instanță pentru sfârșitul acestei luni. Amânarea este generată de lipsa expertizei contabile de la dosar. Expertul a cerut timp suplimentar iar instanța a dispus ca, peste două săptămâni, să fie un nou termen în acest proces.

Clubul i-a solicitat instanței să-i oblige pe acționari să-și plătească restanțele neachitate, în ultimii ani, drept contribuții la bugetul echipei de fotbal, așa cum s-a angajat fiecare membru asociat în parte. Pandurii speră să recupereze câteva milioane de euro, la finalul acestui proces, lucru pe care acționarii nu îl cred posibil.

Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu-Jiu, Artego și USMO sunt membrii fondatori de la Pandurii însă numai sindicatele miniere și-au manifestat disponibilitatea, în ultimul an și jumătate, de a mai susține financiar echipa de fotbal.

Săptămâna viitoare, clubul va avea parte de un nou termen și în celălalt proces decisiv pentru existența sa, cel privitor la solicitarea de declarare a falimentului. În primăvară, instanța a acordat un termen mai lung tocmai în ideea că se va clarifica situația banilor pe care echipa îi poate recupera de la acționari.

Până la finalizarea celor două procese, Pandurii ar putea fi implicată într-un al treilea, în care miza sunt tot banii și tot foarte mulți. Clubul a notificat compania furnizoare de tichete de masă, Edenred SRL, cu privire la anularea contractelor de către instanță, din dosarul în care a fost inculpat fostul președinte Marin Condescu. Valoarea acelor contracte a fost de circa 2,5 milioane lei, iar acum Pandurii își cere banii înapoi. Instanța a dispus anularea lor pentru că ar fi fost falsificate de Marin Condescu și de fostul său adjunct Viorel Temelescu, instanța nereținând în sarcina celor doi vreun prejudiciu care să fi rezultat din activitatea respectivă.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici