Dispută între deputați pe FSDI. Weber: Undeva există MIX energetic. Vâlceanu: O tâmpenie!

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Weber zice că putem considera că avem mix energetic odată cu înființarea Fondului Suveran de Investiții.  „Este o tâmpenie!” reacționează Vâlceanu. Deputatul PSD a reafirmat, la Interviurile Infinit FM, că apariția Fondului este un lucru bun pentru Complexul Energetic Oltenia pentru că vor putea fi luați bani de la alte companii și folosiți pentru investiții la CEO, chiar și pentru achiziționarea certificatelor de carbon.

Parlamentul a adoptat, miercuri, proiectul care înfiinţează Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), care va include 33 de companii de stat. Acţionar va fi statul român, iar capitalul social se va ridica la 9 miliarde de lei.

Mihai Weber a comentat, la Interviurile Infinit FM, că banii vor putea fi dirijați de la o companie cu profit la alta cu probleme.

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi condus de un Directorat și un Consiliu de Supraveghere. Weber speră ca echipa managerială să fie bine aleasă și să gestioneze inteligent fondurile. S-a arătat optimist că CE Oltenia va putea fi ajutat în privința achiziționării certificatelor de carbon.

Deputatul PSD a negat că rușii și israelienii ar urma să pună mâna pe Fundul Suveran de Investiții, așa cum a acuzat Victor Ponta. În plus, a comentat că putem considera că s-a creat mixul energetic.

Dan Vâlceanu cataloghează drept ”o tâmpenie” afirmația lui Weber că putem considera că avem mix energetic. Deputatul liberal le cere parlamentarilor PSD să-și dea demisia dacă promisiunile făcute nu vor fi respectate.

Deputatul Pro România Alin Văcaru nu înțelege ce rol vor mai avea ministerele Economiei și Energiei, rămase fără companiile reunite, acum, în Fondul Suveran de Investiții. Crede că noua entitate a fost creată strict pentru plata pensiilor și a salariilor.


2 Comentarii pentru “Dispută între deputați pe FSDI. Weber: Undeva există MIX energetic. Vâlceanu: O tâmpenie!”

  1. Dom’ depotat nea’ Weber , poate matale ai un mix energetic format din cele 600 de milioane care ne costa mandatu’ lu’ matale de deputat , cu salariul nevestei angajate la Stat de matale , cu salariu baiatului angajat tot de matale , tot la Stat , cu banii de la spalatoria auto , de la Service ul din nucii de la Barsesti , cu banii de la afacerea cu seful RAR si Codbis srl etc si etc . Mixu’ financiar a lu’ matale nu se compara cu mixul energetic CEO. Aici are dreptate demputantul Valceanu desi ,si el e tot o apa si un pamant ca si matale .Ba nemernicilor , cat de prosti ne credeti pe noi gorjenii ? Mama voastra de banditi .

  2. Vai ce iesplicatii savante , ce iesplicatii stiintifice ( fantastice) ne da dom’ deputat .Ce agramat suntem dom’ deputat. Unii , nu toti.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici