O localitate din Estonia a ales o frunză de cannabis drept logo

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kanepi, o localitate din Estonia al cărei nume înseamnă ”cannabis”, a ales ca element central al logo-ului său o frunză de marijuana, a precizat, joi, un responsabil din administraţia municipală, potrivit AFP.

Numele acestei localităţi din sudul Estoniei se datorează industriei tradiţionale a regiunii care, cu câteva secole în urmă, fabrica ulei şi pânză din cânepă. Cânepa este folosită ca materie primă şi are puţine efecte psihoactive sau chiar deloc.

”În ziua de astăzi, cannabisul este considerat în special un drog recreativ, dar, de fapt, cannabisul de tipul cânepii a fost utilizat în scopuri practice de mulţi ani”, a explicat pentru AFP Andrus Seeme, membru al consiliului municipal din Kanepi.

Oficialul nu vede ”nimic rău” în noul logo al localităţii sale.

”Avem câteva întreprinderi mici şi mijlocii care produc ulei şi făină biologice din cânepă”, a adăugat acesta. O brutărie vinde pâine din seminţe de cânepă, iar o fabrică produce beton din cânepă, un material de construcţie de calitate.

Kanepi, o localitate construită în secolul al XVI-lea, numără în prezent 5.000 de locuitori, după ce s-a unit cu alte localităţi. Pentru a-şi alege logo-ul, administraţia a organizat un referendum la care putea participa orice estonian, iar 12.000 de votanţi din 15.000 de participanţi au optat pentru frunza de cannabis. Opţiunea a fost apoi confirmată de comisia heraldică estoniană. (agerpres.ro)

1 Comentariu pentru “O localitate din Estonia a ales o frunză de cannabis drept logo”

  1. [...] Vezi articol pe Radio Infinit – Asculta Muzica, Stiri, Discutii Online [...]

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici