NUNTĂ REGALĂ. Meghan ar fi descendentă atât a regelui Eduard al III-lea, cât şi a unei regine din secolul al XVI-lea

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Meghan Markle este descedentă atât a regelui Eduard al III-lea, cât şi a celei de-a treia soţii a regelui Henric al VIII-lea, Jane Seymour, potrivit unor genealogi citaţi marţi de Press Association.

Experţi în genealogie au subliniat faptul că vedeta americană are legături cu strămoşi regali care au trăit în urmă cu câteva sute de ani. Tatăl lui Meghan Markle, Thomas Markle, este un olandez cu origini irlandeze, iar mama sa Doria Ragland este afro-americană.

Genealogii din cadrul Ancestry.co.uk au descoperit un arbore genealogic caligrafiat pe care l-au folosit pentru a dovedi că Meghan este rudă îndepărtată cu Lionel din Clarence, care a fost al treilea fiu al regelui Eduard al III-lea, monarh care a condus Anglia şi a fost lord al Irlandei între 1327 şi 1377.

În timpul domniei sale, a început Războiul de 100 de ani împotriva Franţei şi a creat Ordinul Jartierei, în 1348.

Capela St George, unde prinţul Harry şi Meghan Markle se vor căsători, este Capela Ordinului Jartierei, cel mai important ordin cavaleresc din Anglia.

Jane Seymour, cea de a treia soţie a lui Henric al VIII-lea, a fost regină a Angliei în perioada 1536-1537. Jane era verişoară de a doua cu Isabel Hildyard, străbunică a lui Meghan cu 12 generaţii în urmă, a descoperit Ancestry.co.uk.

Fosta regină a fost percepută ca una care a promovat înţelegerea la curte, ajutându-l pe Henric al VIII-lea să se împace cu fiica sa din prima căsătorie, Maria. Pe de altă parte, unii susţin că l-a manipulat pe rege în a divorţa de a doua soţie Anne Boleyn, căreia îi era doamnă de onoare. Ea a murit la 12 zile după ce i-a dat naştere moştenitorului lui Henric al VIII-lea, prinţul Eduard, mai târziu Eduard al VI-lea.

Despre Jane Seymour se crede că a fost favorita lui Henric al VIII-lea dintre cele şase soţii ale sale, cei doi fiind îngropaţi împreună în Capela St George.

“Cu atât de mulţi descendenţi regali notabili, suntem încrezători că Meghan este pregătită să-şi preia noul rol cu uşurinţă şi graţie”, a declarat Russell James, expert în ADN şi istorie familială la Ancestry.co.uk.

“Lumea îi urmăreşte cu siguranţă orice mişcare pe măsură ce trece de la statutul de actriţă la Hollywood la cel de ducesă regală”, a adăugat el.

Cel de al 15-lea străbunic al lui Meghan a fost Sir Phillip Wentworth, un proeminent cavaler englez care a luptat în slujba regelui Henric al IV-lea, care a deţinut mai multe titluri onorifice printre care şi şerif de Norfolk şi Suffolk.

Robert Hildyard – văr de-al 4-la a celei de a opta străbunici a lui Meghan – a avut titlul de “Gentleman of the Bedchamber” pentru regele Carol I. Printre alte îndatoriri, el trebuia să-l aştepte pe rege când acesta mânca în camerele sale, să-l ajute să se îmbrace, să-i păzească dormitorul şi să-i asigure companie.

Meghan Markle, prima persoană din istorie de rasă mixtă care intră în familia regală britanică, şi-a scris propria ei istorie de familie. Ea a descris cum stră-stră-străbunicul ei şi-a creat propria identitate când a fost eliberat din sclavie.

“Pentru că în 1865, când sclavia a fost abolită în SUA, foştii sclavi trebuiau să aleagă un nume. Un nume de familie, ca să fiu exactă”, a precizat ea.

“Poate că lucrul care mă leagă cel mai mult de arborele genealogic foarte complex al familiei mele (…) este decizia pe care a luat-o stră-stră-străbunicul meu de a începe de la zero. El şi-a ales numele de familie Wisdom (înţelepciune – n.r.)”, a mai scris actriţa.  (agerpres.ro)

1 Comentariu pentru “NUNTĂ REGALĂ. Meghan ar fi descendentă atât a regelui Eduard al III-lea, cât şi a unei regine din secolul al XVI-lea”

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici