PROTEST la Cariera Roșiuța. Nelu Roșca: Am putea organiza un nou MARȘ AL DISPERĂRII

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

A fost protest spontan la Cariera Roșiuța, în această dimineață. Minerii iau în calcul organizarea unui nou marș al disperării spre București, pentru a picheta sediile ONG-urilor de mediu.

Nemulțumirile nu au legătură, de această dată, cu lefurile ci cu spaima că unitatea ar putea fi închisă iar oamenii și-ar putea pierde locurile de muncă.

Peste 400 de ortaci au rămas în sala de apel, aşteptându-l pe expertul desemnat de Tribunalul Bucureşti în procesul pe care Bankwatch l-a intentat Complexului Energetic Oltenia. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, pe 13 februarie, să se efectueze expertiză la Cariera Roşiuţa privind impactul asupra mediului.

Liderul sindical Nelu Roșca

Nelu Roșca ne-a spus că minerii sunt deciși să pornească din nou, pe jos, către București pentru a-și apăra locurile de muncă. Iau în calcul organizarea unui nou ”marș al disperării”, precum cel din aprilie 2016. Liderul de la Cariera Roșiuța crede că interese obscure coordonează acțiunile ONG-urilor de mediu.

Roșca ne-a mai spus că o delegație de la Cariera Roșiuța va putea discuții, în perioada următoare, cu șefii județului și parlamentarii de Gorj.


Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici