Campionul de la Exatlon care are 5 facultăți și știe multe limbi străine

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Emană mister, are ochi reci şi luminoşi, încheieturi de oțel, nervi tari, un calm de neînchipuit și mult bun simț. Dar mai presus de toate e un campion. Vorbim despre Ion Oncescu, cel mai învățat concurent de la Exatlon.

Are 40 de ani și o carieră de sportiv impresionantă. A câştigat primul titlu naţional la skandenberg la numai 18 ani, după care medaliile au curs una după alta.

Ion Oncescu este cvintuplu campion mondial la ambele braţe, inclusiv de trei ori campion la braţul stâng (2007, 2008 şi 2010) şi de două ori campion la braţul drept (2007 şi 2008), dar şi campion european în 2010 atât la braţul stâng, cât şi la braţul drept.

În martie 2011, a fost introdus în Hall of Fame “The 50 Greatest Armwrestlers In History”.

Iar sportul de performanță nu l-a ținut departe de școală. A terminat cinci facultăți, printre care Facultatea de Jurnalism şi Academia de Studii Economice, profilul economic. În plus, este masterand în administrarea afacerilor la Chicago.

Cunoaște multe limbi străine, citeşte şi memorează cărţi ruseşti, ascultă muzică preclasică (n.r. Bach, Monteverdi) şi clasică (n.r. Haydn, Mozart, Beethoven) și a  vizitat aproape toate oraşele importante ale lumii, dar i-au rămas în suflet Florenţa şi Istanbul.

“Orice limbă străină se învaţă fără mari dificultăţi, dacă ai interes. Nu e obligatoriu să fii vreun geniu, trebuie doar să ai ambiţie şi să-ţi pui mintea la muncă”, a mărturisit Ion.

Înainte să plece în Republica Dominicană, campionul nostru a vrut să ia cu el cărți.

“Am întrebat dacă avem voie să citim pe insulă, am primit un zâmbet. Dar sigur o să iau câteva foi cu mine” a precizat forțosul, care sigur citește atunci când dispare din grup.

Însă colegii de la ”Faimoșii” nu-l pot înțelege, unii dintre ei băieți de cartier, neobișnuiți să aibă astfel de preocupări.

În plus, Ion s-a arătat mai mereu dezamăgit de caracterul lor, numindu-i ipocriți. Iar răzbunarea a venit întotdeauna din partea acestora, care nu au ezitat să-l propună spre eliminare, ori de câte ori au avut ocazia. Inclusiv duminică seară, când Ion Oncescu și-a auzit numele de cinci ori.Vizibil dezamăgit, acesta a fost oarecum surprins de decizia pe care au luat-o colegii, în condițiile în care strategia fusese alta.

“Acum câteva ore, pe plajă, coechipierii mei au făcut un colocviu. Rămăsese că-l vor alege pe Florin. Și așa, de pe drum, se întorceau spre coteț și mi-au zis: <Am schimbat! Te-am ales pe tine!> Mă bucur că nu sunt în postura imunității care m-ar fi putut pune într-o eclipsă de ipocrizie”, a adăugat Ion Oncescu.

Acesta a renunțat la bătălia pentru imunitate în favoarea lui Vladimir Drăghia, nedorind ca el să propună un om care să plece acasă. (click.ro)

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici