Condamnare cu suspendare pentru proful cămătar

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Condamnare cu suspendare pentru profesorul de religie din Târgu-Jiu judecat în ultimii cinci ani pentru șantaj și cămătărie.

Anchetatorii l-au acuzat pe Laurențiu Bâcoi de faptul că împrumuta diverse sume de bani unor persoane, iar apoi percepea dobânzi uriașe, victimele fiind amenințate cu violența dacă nu plăteau.

Dosarul acestuia s-a plimbat, în ultimii ani, între Judecătoria Târgu-Jiu și Curtea de Apel Craiova, joi seara magistrații din Bănie fiind cei care au dat verdictul final.

Fostul profesor a fost condamnat pentru mai multe fapte la 2 ani de închisoare cu suspendare. Executarea pedepsei a fost suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, timp în care bărbatul trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare.

În vara lui 2016, Judecătoria Târgu-Jiu îl condamnase pe acesta la 3 ani de închisoare cu un termen de încercare de 5 ani, pedeapsa stabilită acum la Craiova fiind mai mică, în avantajul inculpatului. Judecătorii au mai dispus confiscarea de la Bâcoi a unor sume de bani încasate drept camătă de la clienții săi. Inculpatul nu a fost obligat, în schimb, să restituie bani încasați de la cei împrumutați, iar instanța chiar a consemnat că o parte din împrumuturile acordate de acesta nu au mai fost achitate integral.

1 Comentariu pentru “Condamnare cu suspendare pentru proful cămătar”

  1. [...] Vezi articol pe Radio Infinit – Asculta Muzica, Stiri, Discutii Online [...]

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici