Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Impact în Gorj: Creșterea ROBOR aruncă în aer creditele Primăriei Târgu-Jiu! Ratele la bănci aproape s-au dublat. Economiștii Primăriei Târgu-Jiu recunosc că fluctuațiile dobânzii la unul dintre cele mai mari credite accesate, cel pentru cofinanțarea lucrărilor de la stadion, pune în pericol bugetul anului viitor. Aceștia cer să se facă un efort pentru ca împrumutul să fie achitat anticipat. „Facem toate eforturile ca bugetul municipiului Târgu-Jiu să fie afectat cât mai puțin de creșterea ROBOR. Din împrumutul pe care îl avem la Unicredit am plătit trei rate și intenționăm ca în ședința de pe 18 decembrie să producem o rectificare a bugetului local în așa fel încât să restituim împrumutul în totalitatea lui. Din suma de 10 milioane de lei am tras până în momentul de față pentru plata cofinanțărilor la Stadionul Municipal undeva la 7,2 milioane de lei și vrem să restituim suma în totalitate la rectificarea viitoare” a declarat Narcisa Cristea, directorul economic al Primăriei Târgu-Jiu.

Pandurul: Boza: Nu putem să ne bucurăm de profitul din acest an. Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a dezvăluit ce se va întâmpla cu profitul companiei pe acest an. Deşi unii spun că banii vor fi luaţi de guvern, alţii că vor fi investiţi la Chişcani, realitatea este alta. Profitul din acest an, spune Boza, precum și cel din anii viitori, va fi folosit pentru acoperirea pierderilor din anii trecuţi.

Cosmin Popescu le dă o veste bună primarilor. Primăriile din Gorj care au datorii sau sume de achitat pentru proiectele pentru care au obţinut finanţare externă ar putea primi sprijin financiar chiar la sfârşitul acestei săptămâni. „Din încasarea suplimentară la impozitul pe venit faţă de cel prognozat, este posibil să mai primim ceva bănuţi de la Finanţele Publice Locale. Banii vor putea fi utilizaţi pentru arierate, cofinanţare, aşa cum este regula stabilită prin Codul Fiscal. Şi funcţionare. La sfârşitul săptămânii este posibil să se aloce” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Gorj Domino: Niculina Mocioi, recompensată cu un POST de DIRECTOR într-o companie importantă din Gorj. Rezerva de cadre a lui Dian Popescu s-a împuținat cu un om, plasat de fostul senator în ograda Minprest Serv SA via CE Oltenia. Cea pentru care s-a zbătut președintele este nimeni alta decât fosta deputată Niculina Mocioi, ajunsă în ograda ALDE pe finalul anul trecut, dinspre PNL. Mocioi a fost astfel recompensată cu un post călduț la Minprest, pentru munca inexistentă depusă în campania pentru alegerile parțiale de la Telești, unde ALDE nu a câștigat alegerile, dar șefa de campanie Niculina, da.

Gorjeanul: Un grup de localnici din Moi, care susțin că au lucrat luni bune, unul chiar câțiva ani, la construirea noului lăcaș de cult din localitate, acuză acum patronul firmei de construcție a bisericii că i-ar fi țepuit la bani. Acuzele celor patru se îndreaptă și către preotul bisericii, Gabriel Bivolu, care îi plătea lunar pentru munca prestată, deși oficiile respective trebuiau făcute de către angajator. Muncitorii spun că ar avea de încasat de la firma respectivă, în total, în jur de 16.000 de lei, bani pe care atât preotul, cât și patronul refuză să îi mai acorde. Preotul Bivolu mai este acuzat că i-ar fi răsplătit pe cei patru cu blesteme în momentul în care oamenii și-au cerut bani, în timp ce patronul, Ilie Codreanu, este acuzat că nu le-ar fi întocmit la timp forme legale de muncă, fapt pentru care riscă un dosar penal.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici