Ed Sheeran, regele Spotify în 2017

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Cantautorul britanic Ed Sheeran a dominat serviciul de streaming Spotify în 2017, cu peste 3,1 milliarde de ascultări ale albumului său ”Divide” în întreaga lume, a informat această platformă muzicală citată de agențiile AFP și EFE.

Cântecul său ”Shame of You” a devenit, la 22 septembrie, cea mai ascultată piesă din istoria acestei platforme cu sediul în Suedia, detronând piesa ”One Dance” a rapper-ului canadian Drake, care dominase aproape un an.

Deși toate genurile muzicale au fost bine reprezentate în toate categoriile ascultate, rapul — care era deja bine reprezentat în 2016 — înregistrat un salt de 74%. Drake și-a păstrat locul doi în timp ce rapperul american Kendrick Lamar s-a clasat pe locul patru.

Locul trei pe podium i-a revenit cântărețului de R&B, The Weeknd, un protejat al lui Drake.

Muzica latino a marcat de asemenea puncte: ascultările acestui gen muzical s-au dublat grație hiturilor în limba spaniolă, precum fenomenul internațional ”Despacito”.

Pentru al treilea an consecutiv, Rihanna este cântăreața cu cele mai multe ascultări pe Spotify, chiar dacă ea nu a lansat un nou album anul acesta. (agerpres.ro)

1 Comentariu pentru “Ed Sheeran, regele Spotify în 2017”

  1. [...] Vezi articol pe Radio Infinit – Asculta Muzica, Stiri, Discutii Online [...]

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici