Arșinel a jucat în Spania cu poza Stelei Popescu pe scenă. Ce au primit spectatorii

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Alexandru Arșinel (79 de ani) n-a dorit să anuleze, după decesul Stelei Popescu, turneul din Spania, de pe 2 și 3 decembrie, însă de data aceasta zâmbetele românilor din diaspora au fost înlocuite cu lacrimi. După spectacolul din Valencia, un preot a ținut o slujbă pentru Stela și Cristina Stamate, reginele teatrului de revistă, care au încetat din viață luna trecută.

Românii au primit, luna trecută, două mari lovituri: Stela Popescu a încetat din viață pe 23 noiembrie, la vârsta de 81 de ani, iar la patru zile distanță s-a stins, la 71 de ani, și buna ei prietenă, Cristina Stamate. Vestea i-a șocat și pe românii din Spania, care o așteptau încă din vară pe Stela, cu spectacolul „E Viva Revista”.

Arșinel și colegii lui de la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” au plecat totuși la drum, cu inimile cernite de suferință, pentru a onora contractele. Click! a aflat că, cele două mari actrițe au fost comemorate și că show-urile s-au ținut cu pozele lor pe scenă.

„Au fost  două reprezentații cu spectacolul “E Viva Revista!” în cadrul Programului “Români pentru români”, inţiat şi organizat de Teatrul de Revistă Constantin Tanase” si Primăria Municipiului Bucureşti în 2017. Vă spunem că au fost săli arhipline şi spectacolele au avut un succes foarte mare! La Valencia  (Complejo Deportivo Cultural Petxina), pe 2 decembrie şi Casa de Cultura Jaime Pastor I Fluixa din Calpe (Alicante), iar pe 3 decembrie în  Regiunea Valencia a avut loc al doilea spectacol cu cea mai mare comunitate de români. Părintele paroh Dumitru Daniel Toadere de la Parohia Ortodoxă Română din Valencia a ținut o slujbă de pomenire în sală. La aceste spectacole a fost prezent si Dragoş Tigău, Consulul Romaniei la Castellon”.

Un preot a ținut o slujbă, la finalul spectacolului din Valencia, chiar în sală, în prezenţa artiştilor şi a publicului.

”Părintele paroh Dumitru Daniel Toadere, de la Parohia Ortodoxă Română din Valencia, şi organizatorii au făcut o slujbă de pomenire în memoria Stelei Popescu și a Cristinei Stamate. S-au împărţit colaci şi coliva tuturor celor prezenţi. Nimeni nu a înlocuit pe Stela şi nici măcar nu s-a pus problema aceasta. Ba mai mult, fotografia actriţei a rămas pe afiş! Alexandru Arșinel a urcat pe scenă, a interpretat în spectacol un monolog şi a susținut un recital muzical. A evocat-o de fiecare dată pe Stela, cu emoţie şi cu lacrimi în ochi, iar la finalul parastasului a interpretat acapella colindul “Ninge iar“, pe versurile lui Aurel Storin. Foarte  emoţionant” au mai spus apropiații lui Alexandru Arșinel.

Din distribuția spectacolului au făcut parte Vasile Muraru, Valentina Fătu, Ana Maria Donosa, Monica Anghel, Luminița Anghel, Nae Alexandru, Cristian Simion, Alexandra Penciu și  Baletul ”Teatrului Tănase”.

Turneul a fost organizat de AROVA – Asociația Românilor din Valencia (condusă de Maria Simona Toadere), prin părintele paroh Dumitru Daniel Toadere din Parohia Ortodoxa Romana din Valencia. La Calpe, Alicante spectacolul a fost organizat de Asociația de Români „Arova Calpe” -  familia Florina şi Marius Mohanu”. (click.ro)

1 Comentariu pentru “Arșinel a jucat în Spania cu poza Stelei Popescu pe scenă. Ce au primit spectatorii”

  1. [...] Vezi articol pe Radio Infinit – Asculta Muzica, Stiri, Discutii Online [...]

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici