Ponta: Incompetența și prostia definesc Ministerul Energiei

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Victor Ponta a fost, timp de două zile, în China și a devenit membru în conducerea unei organizații non-guvernamentale ce se va ocupa de proiectul intitulat „Noul Drum al Mătăsii”. Comitetul Permanent al acestei organizații are în structura sa 9 membri, deputatul de Gorj anunțând că este unul dintre ei.

Ponta a menționat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că cei 9 membri vor trebui să ajute toate țările interesate de implementarea proiectului respectiv, dorința sa fiind aceea de a ajuta România. Critică, însă, faptul că România este dezinteresată până acum de orice colaborare cu chinezii, în timp ce alte state est-europene se mobilizează pentru a atrage investitori chinezi pe teritoriile lor.

Proiecte energetice care ar aduce în România 7,5 miliarde de dolari sunt îngropate în incompetența și chiar prostia care definesc Ministerul Energiei în 2017 (chiar mai rău decât 2016). Alte mari proiecte de infrastructură sunt ignorate (probabil pentru că nu lucrează cu TELDRUM)/ chiar și proiectele pe agricultură și industrie alimentară lansate în 2013-14 au rămas orfane în 2017 (într-un an întreg Ministerul Agriculturii nu a reușit să pună o simplă semnătură pe un “Acord România – China privind exportul de lucernă”)! Germania deja muncește serios la proiectele OBOR și le consideră o mare oportunitate pentru economia lor (spre deosebire de România). Și țările vecine nouă deja se mobilizează – Ungaria organizează la Budapesta, la sfârșitul lunii, Summitul China – EEC 16+1 în prezența Premierului Chinei / Cehia și Polonia au depus deja proiecte și au numit responsabili. România …… nimic”, a precizat Ponta.

1 Comentariu pentru “Ponta: Incompetența și prostia definesc Ministerul Energiei”

  1. [...] Vezi articol pe Radio Infinit – Asculta Muzica, Stiri, Discutii Online [...]

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici