SENTINȚĂ în dosarul ”Bani pentru Medințu”. Închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității și despăgubirea CEO cu 160.000 de lei

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Verdict al judecătorilor în dosarul foștilor șefi ai Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, Daniel Antonie și Dorina Jianu.

Fiecare a primit, marți, o condamnare de câte 3 ani cu suspendarea executării pedepsei și înlocuirea acesteia cu un termen de încercare.

Sentința nu este definitivă, dar dacă va rămâne așa, le va interzice celor trei directori să mai ocupe, pentru o perioadă de 2 ani, funcția de conducere în care se aflau la momentul săvârșirii infracțiunii. Tribunalul Gorj a mai dispus și ca fiecare dintre cei trei să presteze câte 80 de zile de muncă în folosul comunității și să urmeze un program de reintegrare socială.

În plus, în perioada de încercare de 3 ani, Ciobotărică, Antonie și Jianu vor trebui să stea la dispoziția organelor judiciare și să-și justifice mijloacele de existență.

Și asta nu este tot. Cei trei directori sunt obligați să despăgubească Complexul Energetic Oltenia cu aproape 160.000 de lei. Pentru a se asigura că banii vor fi plătiți, instanța a menținut sechestrul asigurator pus pe casele și mașinile inculpaților. Cele 160.000 de lei reprezintă salariile compensatorii achitate de CEO fostului director al Diviziei Energetice, Aurel Medințu.

DNA i-a trimis în judecată, anul trecut, pe cei trei directori ai CEO considerând că plățile compensatorii făcute de companie pentru Medințu sunt ilegale.

Verdictul de acum poate fi contestat la Curtea de Apel Craiova.

2 Comentarii pentru “SENTINȚĂ în dosarul ”Bani pentru Medințu”. Închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității și despăgubirea CEO cu 160.000 de lei”

  1. La pușcărie

    Sperăm că acești penali să primească în apel pedeapsă cu executare.
    Acești penali sunt bine merci in posturi călduțe la Ceo sub protecția lui Boza…..Jianu consilierul personal a lui Boza cu un salariu foarte mare. Are un comportament infracționar …..

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici