Canadianul Shawn Mendes, marele învingător la gala MTV Europe Music Awards 2017

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Cântărețul pop canadian Shawn Mendes, recompensat la trei categorii de premii, inclusiv la secțiunea “cel mai bun artist”, a fost marele învingător la cea de-a 24-a ediție a galei MTV Europe Music Awards (EMA), care a avut loc duminică seară la Londra, informează AFP.

În fața unui public alcătuit în principal din spectatori tineri, artistul canadian, în vârstă de 19 ani, a interpretat piesa “There’s Nothing Holdin’ Me Back”, lansată în 2017, care a fost premiată la categoria “cel mai bun cântec”. Trofeul i-a fost înmânat de fotbalistul francez Paul Pogba. Shawn Mendes s-a impus și la categoria “cel mai bun grup de fani”.

În categoria vedetă a galei, “cel mai bun artist”, cântărețul canadian a triumfat în fața unor muzicieni mult mai cunoscuți în Europa, precum Ariana Grande, Ed Sheeran, Miley Cyrus și Taylor Swift.

Show-ul de duminică seară, organizat pe stadionul Wembley din Londra, a fost deschis de rapperul american Eminem, care a interpretat în premieră mondială pe o scenă noul single al său, “Walk on water”, lansat oficial vineri. Rapperul a fost desemnat cel mai bun artist hip-hop, un premiu pe care îl obținuse deja de opt ori începând din anul 1999.

Gazda ceremoniei, artista britanică Rita Ora, și-a făcut apariția pe scenă purtând un halat de baie. Ea a interpretat în cadrul galei piesele “Your song” și “Anywhere”, care vor fi incluse pe următorul album al ei.

Prestația britanicului Stormzy a fost însă cea mai remarcată în cadrul galei de duminică seară. Apărut pe scenă într-o mașină de poliție, rapperul a interpretat cântecul “Big For Your Boots”, iar evoluția lui a fost însoțită de un spectacol pirotehnic impresionant.

Grupul U2, condus de cântărețul irlandez Bono, a primit trofeul Global Icon, ce a fost atribuit în ultimii ani unor artiști de renume, precum Queen, Whitney Houston și Eminem. O înregistrare video realizată în timpul concertului gratuit pe care trupa irlandeză l-a susținut cu o seară înainte în Trafalgar Square din centrul Londrei a fost difuzată în cadrul galei MTV Europe Music Awards.

Nominalizat la categoria “cel mai bun artist rock”, grupul U2 nu a reușit să câștige acest trofeu, fiind învins de trupa britanică Coldplay, învingătoare pentru al treilea an consecutiv în această secțiune.

Rapperul american Kendrick Lamar a ieșit învingător la categoria “cel mai bun videoclip”, pentru videoclipul piesei “Humble”, în care artistul apare deghizat în papă și, apoi, în locul lui Iisus, într-o scenă care reprezintă o reconstituire a celebrului tablou “Cina cea de taină” pictat de Leonardo da Vinci. În august, Kendrick Lamar a câștigat șase trofee la MTV Video Music Awards, impunându-se inclusiv la categoria “cel mai bun videoclip al anului”.

Surpriza a venit din partea cântăreței americane Taylor Swift, care părea marea favorită a galei, cu șase nominalizări. Artista pop, care și-a lansat vineri cel de-al șaselea album de studio din carieră, “Reputation”, nu a obținut niciun premiu duminică seară la Londra.

În alte categorii, cantautorul britanic Ed Sheeran a câștigat trofeul pentru “cel mai bun artist live”, trupa Thirty Seconds To Mars s-a impus la categoria “cel mai bun artist de rock alternativ”, iar Camila Cabello a fost desemnată învingătoare la categoria “cel mai bun artist pop” — toate categoriile au fost mixte.

DJ-ul David Guetta, desemnat câștigător la categoria “cel mai bun artist electro”, a încheiat gala interpretând noul său single, “Dirty, Sexy, Money”, fiind însoțit pe scenă de artiștii French Montana, Charli XCX și Afrojack.

Gala MTV Europe Music Awards reprezintă unul dintre cele două evenimente majore organizate de postul de televiziune american MTV, alături de Video Music Awards (VMA), o ceremonie organizată în fiecare an în Statele Unite începând din 1984.

Vizând un public mai larg, în special prin atribuirea unui număr de aproximativ 30 de premii, decernate în funcție de categoriile definite de țările europene, MTV Europe Music Awards rămâne un eveniment dominat totuși de starurile nord-americane.

Premiile de la MTV Europe Music Awards sunt atribuite în funcție de voturile publicului, exprimate online, cu excepția categoriilor “cel mai bun videoclip” și “cel mai bun artist mondial” (categorie diferită de “cel mai bun artist”), ai căror învingători sunt desemnați de echipa editorială a postului MTV. (agerpres.ro)

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici