Smiley – Vals

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Smiley a lansat „Vals”, penultima piesă din maratonul aniversar ”Smiley 10”. Single-ul se regăsește pe cel de-al 4-lea album al artistului, care va fi disponibil în luna decembrie.

„”Vals” este una dintre piesele mele favorite de pe album. E o metafora a relației de cuplu, despre cum se ajustează doi oameni atunci când sunt împreună, se sincronizează uneori mai bine, alteori mai greu, dar indiferent de orice își continuă dansul prin viață împreună”, povestește Smiley.

40 de dansatori și 2 camioane de recuzită au fost necesare pentru a anima o casă din centrul Bucureștiului, care a devenit platou de filmare pentru videoclipul piesei. Smiley este surprins valsând printre personajele prezente în videoclip. Povestea clipului este atemporală, suspendată între epoci, așa cum o descrie regizorul clipului, Iura Luncașu.

„Eu iubesc poveștile, cred că oamenii caută povești. Este al doilea clip la care lucrez cu Smiley, mi-a plăcut mult piesa de când am ascultat-o la studio și de atunci mi-a și venit prima idee de scenariu. Smiley este un artist care spune povești prin muzică, așa că o piesa ca „Vals” a fost extrem de ofertantă. L-am filmat dintr-un singur cadru, tocmai pentru că am vrut o cursivitate nu numai în mișcare, dar și în poveste”, a explicat Iura Luncasu.

Pregătirile au durat aproape 10 ore, iar filmarea a ținut până în zorii zilei. Tipologiile personajelor din videoclip acoperă dansatori de vals din toate epocile, pornind de la cele în care poveștile de iubire se înfiripau doar pe această muzică până în prezent. Smiley revalorizează acest gen muzical despre care el crede că are o emoție aparte.

Proiectul #Smiley10 a debutat pe 10 martie cu piesa-manifest “Flori de plastic”, al cărei videoclip, sub forma unui scurtmetraj de animație, este primul de acest gen lansat de Smiley. Aceasta a fost urmată de single-ul “De unde vii la ora asta?”, care a făcut performanța de a strânge un milion de vizualizări pe YouTube în prima zi și peste 45 de milioane până în prezent. “Domnu’ Smiley”, o piesă funk în care Smiley își cântă refrenul vieții, “Să-mi fie vara”, “Rară” și “O altă ea”, „Ce mă fac cu tine de azi”, cu Guess Who, și ”Pierdut printre femei” au completat lista de piese lansate în primele șapte luni ale proiectului #Smiley10, o confesiune muzicală multimedia, un maraton de lansări și inovații care va ține un an de zile și va culmina cu o lansare de album, al patrulea din cariera solo a artistului.

1 Comentariu pentru “Smiley – Vals”

  1. [...] Vezi articol pe Radio Infinit – Asculta Muzica, Stiri, Discutii Online [...]

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici