Angelina Jolie și Gwyneth Paltrow, agresate sexual de un super-producător. Nu sunt singurele

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Renumitul producător Harvey Weinstein a fost concediat, duminică, de consiliul de administrație al companiei la care era co-președinte, după ce a fost acuzat recent de mai multe actrițe de hărțuire sexuală. Compania a precizat într-un comunicat decizia luată de consiliul de administrație, după ce actrița Ashley Judd și mai multe femei l-au acuzat recent pe Harvey de hărțuire sexuală. Pe lânga asta, celebrul producător de filme pare să-și fi întors împotriva sa o mare parte dintre vedetele cu care a lucrat, valurile de acuzații și reacții de dezgust ieșind în lanț după izbucnirea scandalului.

Gwyneth Paltrow și Angelina Jolie îl acuză pe Harvey Weinstein de incidente similare, afirmând că acesta le-a făcut avansuri sexuale foarte insistente. Agresiunea suferită de Gwyneth Paltrow s-a întâmplat în perioada în care actrița era iubita lui Brad Pitt, incidentul fiind confirmat inclusiv de acesta, pentru publicația Times.

Mai mult, celebrul producător Weinstein este acuzat și de viol de alte trei femei. Actrița italiană Asia Argento susține că Harvey ar fi avut o relație sexuală neconsimțită cu ea în 1997, într-o cameră de hotel de pe Coasta de Azur. Și actrița Lucia Evans îl acuză pe producător că a forțat-o să-i facă o felație în 2004, iar o altă tânără sub protecția anonimatului îl acuză și ea de relații sexuale neconsimțite.

Purtătoare de cuvânt a producătorului, Sallie Hofmeister, susține că Weinstein respinge toate acuzațiile aduse și că toate femeile care au făcut public faptul că au avut relații sexuale cu el au fost de acord cu acest lucru.

George Clooney, un bun prieten al producătorului inițial, a comentat recent într-un interviu pentru The Daily Beast scandalul sexual în care Harvey Weinstein este implicat. Actorul a încercat să ia o poziție împotriva lui Weinstein, dar din declarația sa reiese fapul că acesta ar fi fost oarecum conștient de situațiile de avansuri forțate, dar că nu ar fi crezut niciodată că producătorul va ajunge atât de departe.

“Dacă mă întrebi dacă știam că cineva cu atâta influență avea tendința de a face avansuri femeilor tinere, da eram conștient. Dar nu m-am gândit niciodată că se va ajunge la nivelul de a le plăti să tacă, iar aceste femei au fost amenințate și victimizate”, a declarat Clooney după ce a fost întrebat dacă era conștient faptele prietenului său Weinstein.

Mai mult, Matt Damon și Russell Crowe sunt acuzați că erau și eu conștienți de abuzurile lui Weinstein și că au împiedicat dezvăluirea lor în urmă cu 13 ani, folosindu-se de influența lor publică, potrivit Eonline.

Fondatoarea publicației The Wrap, Sharon Waxman susține că materialul de investigație privind acuzațiile de hărțuire sexuală împotriva lui Harvey Weinstein, din urmă cu 13 ani a fost sabotat, prin faptul că publicația The New York Times la care lucra avea ca client compania lui Weinstein, precum și prin intervenția actorilor Matt Damon și Russell Crowe. Potrivit jurnalistei, de îndată ce Weinstein a aflat de materialul său negativ a făcut tot posibilul să împiedice publicarea aceastuia folosindu-se de Damon și Crowe care au sunat-o pentru a garanta că nu va dezvălui că șeful Miramax din Italia, Fabrizio Lombardo, se ocupa de “nevoile sexuale ale lui Weinstein”.

Matt Damon a negat că era conștient de abuzurile lui Harvey Weinstein, admițând că a sunat-o într-adevăr pe jurnalistă dar că doar i-a povestit acesteia cât de bună a fost experiența sa cu Lombardo.

După concedierea lui Harvey de la conducerea companiei la care era cofondator, șefia va fi preluată de fratele producătorului, Bob Weinstein. O investigație internă urmează a fi efectuată legată de acuzațiile aduse producătorului. (click.ro)

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici