Foști șefi de la Cariera Peșteana, AUDIAȚI în dosarul Antonie

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Trei foști șefi de la Cariera Peșteana au fost audiați, miercuri, în procesul de corupție al șefului Diviziei Miniere a CE Oltenia, Daniel Antonie.

Cei trei sunt: fostul director al unității, șeful Biroului Resurse Umane și Administrativ și contabilul șef. Fiecare a trebuit să explice, în fața instanței, cum au decurs procedurile de achiziție de furtunuri de stins incendii și truse sanitare de prim-ajutor, de care unitatea avea nevoie în octombrie 2013.

Audierea a durat circa două ore. Foștii șefi de la Peșteana au fost chestionați în privința implicării celor de la Târgu-Jiu în procedurile de achiziție. Un martor a declarat că unul dintre inculpații din dosar a venit la sediul unității cu ofertele pentru produsele respective dar și cu referatul de necesitate, care, în mod normal, nu trebuia să se afle la acesta.

Inculpatul respectiv este Daniel Sever Giurcău, fratele șefului OPC Gorj, Mădălin Giurcău. Acesta a lipsit de la termenul de miercuri de la Tribunalul Gorj, prezenți fiind, însă, ceilalți inculpați: partenerul său de afaceri, Florin Temelie, Daniel Antonie și Vasile Ghimiș (director la Direcția Economică a Diviziei Miniere).

Procurorii DNA îi acuză pe cei doi șefi din minerit că au dispus achiziționarea de produse, la prețuri supraevaluate, de la firma celorlalți doi inculpați, Complexul Energetic Oltenia fiind prejudiciat cu peste 415.000 de lei.

În dosar mai sunt de audiat cinci martori, după care poate fi așteptat un verdict din partea instanței de judecată. Următorul termen a fost stabilit pentru începutul lunii noiembrie.

1 Comentariu pentru “Foști șefi de la Cariera Peșteana, AUDIAȚI în dosarul Antonie”

  1. [...] Vezi articol pe Radio Infinit – Asculta Muzica, Stiri, Discutii Online [...]

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici