GREVĂ la Transloc. Lider: Vrem 300 de lei în plus la leafă, tichete de 15 lei și prime de 500 de lei pe an

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Protest spontan la Transloc, joi dimineață. Târgujienii, lăsați fără transport în comun.

Peste 30 de șoferi, mecanici și controlori ai societății au oprit lucrul și s-au adunat în curtea unității. Oamenii s-au declarat nemulțumiți de salariile mici, care nu au mai crescut din 2008, dar și de condițiile grele în care sunt nevoiți să muncească.

Florin Popescu, șofer pe troleibuz, ne-a declarat că și mașinile sunt învechite și, uneori, nesigure.

Vasile Brânzan, lider de sindicat în cadrul Transloc, a declarat că, de dimineață, toate mașinile care apucaseră să iasă pe traseu au fost rechemate la garaj. Sindicalistul a explicat că a încercat să negocieze, în trecut, cu administrația dar nu a avut cu cine.

La fața locului a venit și primarul Marcel Romanescu, în încercarea de a găsi soluții pentru ca autobuzele să revină pe trasee iar cetățenii să nu aibă de suferit.

Vasile Căilean, directorul Transloc, a reafirmat că nu sunt bani pentru majorări salariale.

Sute de târgujieni au fost afectate de protestul transportatorilor. Oamenii erau supărați că nici măcar n-au fost anunțați că se intră în grevă.


2 Comentarii pentru “GREVĂ la Transloc. Lider: Vrem 300 de lei în plus la leafă, tichete de 15 lei și prime de 500 de lei pe an”

 1. Macar ar fi putut avea bunul simt sa anunte oamenii care aveau nevoie de transport.
  Ca si solutie pentru cresterea salariilor ar putea fi:
  1. Soferii sa nu mai primeasca bani de la unii calatori care circula fara bilet (tariful e de 1 leu, adica la jumătate fata de pretul unei calatorii, chiar o sa ma apuc sa-i filmez dac sefii lor nu cred asta dar ma indoiesc daca nu cumva chiar impart banii cu ei)
  2. Tiganii sa plateasca si ei bilet asa cum fac toti calatorii cinstiti.
  3. Planificarea curselor sa fie facuta in interesul cetatenilor nu pentru ca sa le iasa lor orele.
  Mi se pare stupid sa ai 90% din curesele de transport in comun pe acelasi traseu, mai concret, intre 9 Mai si podul Turcinesti autobuzele circula TOATE pe acelasi traseu. Nu cred ac e normal asa ceva. Sa nu existe curse care sa mearga in circuit!! (cei care planifica aceste curse stiu foarte bine despre ce e vorba, iar daca nu stiu atunci sa mearga la oi si sa fie angajati oameni cu pregatirea necesara).
  Nu cred ca e normal ca programul curselor sa fie facut dupa programul amantei sefului de autobaza sau al directorului sau mai stiu eu al cui numai nu dupa programul cetatenilor care muncesc in acest oras nu. Se invoca mereu programul elevilor, care elevi nu stiu?! Marea majoritate a elevilor incep orele, unii la 8:00 si le termina la 11:00-12:00, iar altii incep la 11:30-12:00 si le termina la 18:00-18:30. In plus in orasul asta sunt si alte categorii de calatori, marea majoritate incep programul de lucru in jurul orei 7:00-7:30-8:00 si il termina in jurul orei 20:00 (onor inspectiei muncii care nu vede acest lucru, da’ asta-i alta mancare de peste) Cine sa circule cu autobuzele lor care pleaca dimineata la 7 fara ceva si ultima cursa de intoarcere e la 18:00, ma refer la cursele externe ca si pe acolo e tot oras dupa impozie, dupa civilizatie insa nu prea… (barsesti, dragoeni, ursati, preajba iezureni si care or mai fi).
  Asa ca oameni buni, daca vreti lefuri mai mari dati afara smenarii, incompetentii si lenesii si tineti-va de treaba!
  AM LASAT ACEST MESAJ PE TOATE MIJLOACELE MASS MEDIA LOCALE< POATE VEDE CINEVA SI FACE CEVA.

 2. Domnii lideri merg la negocieri pentru propriile salarii nu pentru salariile tuturor membrilor de sindicat .Din toți 5 din comisie unul singur stie ce salarii ă propus in grile .Restul daca ii întrebi habar nu au ce propuneri s au facut .Rusine. Mare rusine .Au ajuns sa dea spor la personal ca sa si spele propriile toalete unde merg in conditiile in care exista 2 persoane care deservesc curățenia in întreprindere. Personalul care munceste are salariul mai mic decât personalul care trei sferturi din timp si l petrece pe propriul facebook .Rusine sa le fie domnilor lideri .

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici