Stăpânul celui mai scump cartier de vile din România, EXECUTAT pentru 54 de milioane de euro

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lovitură fatală pentru unul dintre cei mai controversaţi mega-milionari ai României. Ani în şir, numele lui Costică Constanda a fost asociat cu scandalul ”Parcul Bordei” în care Primăria Generală a fost obligată, la un moment dat, să-l despăgubească cu 168 de milioane de euro! Ulterior, Constanda a făcut o înţelegere cu municipalitatea şi a primit în compensaţie un teren extrem de valoros de sub ”Satul Francez” şi mai multe vile construite pe acesta.

În urmă cu patru luni, televiziunile ”vuiau” că stăpânul ”Satului Francez” (cel mai scump cartier rezidenţial din Bucureşti, un soi de Beverly Hills al României) va fi executat silit pentru o altă datorie de ”numai” 43 de milioane de euro. Atunci s-a afirmat că este cea mai mare executare silită admisă vreodată în România. Zilele trecute însă, mai exact la sfârşitul lunii iunie, o altă instanţă (Judecătoria Sectorului 1) a stabilit un nou ”record”.

CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, a aflat, în premieră, că, la cererea Piraeus Bank, magistraţii au hotărât ca bunurile şi conturile milionarului să fie executate pentru recuperarea unei creanţe în cuantum de 53.797.689 de euro! E vorba despre un bilet la ordin (seria PIRB3AK) emis la 20 mai 2016 şi care era scadent la 19 mai 2017. Practic, după ce executorii i-au scos la licitaţie palatul pe care îl deţinea în zona de Nord a Capitalei, pentru o datorie la Raiffeisen Bank, dar şi alte 17 vile (proprietăţi deţinute în Satul Francez), Constanda riscă acum să piardă întreaga avere!

Constanda şi fosta lui soţie, Maria au formulat deja contestaţie, însă surse judiciare au mărturisit că aceasta nu poate decât să amâne momentul executării silite şi nu să salveze averea afaceristului! De altfel, Costică şi Maria Constanda au pe rol mai multe procese în care s-a solicitat executarea lor silită.

CANCAN.ro a dezvăluit în 2015, în exclusivitate, că afaceristul s-a separat de soţia lui, Maria  şi a început o relaţie cu jurnalista Andreea Pană, celebră în urma episodului ”Ţigancă împuţită”, care l-a avut pe Traian Băsescu în prim-plan. Între timp, Andreea Pană i-a şi dăruit un copil lui Constanda.

Milionarul a devenit cunoscut în spaţiul public înainte de anul 2000, când a cumpărat, de la familia Lincaru, dreptul litigios asupra unei suprafeţe de 3,3 hectare din Satul Francez. Trei ani mai târziu, Primăria Generală (”păstorită” atunci de Băsescu) îi propunea omului de afaceri, la schimb, aceeaşi suprafaţă din Parcul Bordei. Acesta a acceptat, însă, când a cerut autorizaţie să construiască blocuri la marginea parcului, autorităţile s-au opus.

Constanda a dechis proces Primăriei, iar după cinci ani instanţa i-a acordat o despăgubire de 168 de milioane de euro. Consiliul General a anunţat la vremea respectivă că nu are bani şi a venit cu o nouă ofertă: i-a dat lui Constanda 2,8 hectare în Satul Francez, plus obligaţia că-i va aproba şi un PUZ. Pe terenul primit la schimb, se aflau şi mai multe vile. Omul de afaceri intenţiona să le demoleze, iar în locul lor să construiască alte case, pe care urma să le vândă. Numai că planurile i-au fost date peste cap: consilierii generali nu i-au aprobat nici de această dată aceste lucrări, deşi se angajaseră printr-un contract să aprobe planul urbanistic zonal, declara omul de afaceri.

După ce executorii i-au scos la licitaţie super-vila din zona de Nord a Bucureştilor, milionarul riscă acum să piardă şi proprietăţile pe care le deţine în Satul Francez

„În ziua aprobării PUZ-ului, consilierii au ieşit din sală, au dovedit rea-credinţă şi o încălcare crasă a contractului, fapt ce ne-a dus într-un nou proces, care ţine de şapte ani, timp în care am plătit lunar în jur de 200.000 de euro dobânzi la bancă”, s-a plâns Constanda. Omul de afaceri a luat mai multe împrumuturi de la bănci, girate cu terenul obţinut de la Primărie, pe care nu putea, însă, să construiască. Aşa se face că nu a reuşit să obţină profitul pe care miza şi nu a mai avut bani să returneze creditul. Acum, milionarul a ajuns în situaţia în care poate pierde absolut tot: atât terenul, cât şi 17 vile, în care nu locuieşte nimeni. Deocamdată, lui i-a fost scoasă la licitaţie super-vila în care locuia, în contul a 2,2 milioane de euro, iar veştile rele par să nu se mai termine pentru milionar.

2 Comentarii pentru “Stăpânul celui mai scump cartier de vile din România, EXECUTAT pentru 54 de milioane de euro”

  1. Pai cum credeti ca au facut astia averile? Prin tot felul de scheme mai mult sau mai putin legale, insa au crezut ca nota de plata nu va veni niciodata.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici