Sorin Boza: Procedura de licitație nu mai prevede, din 2014, ca noi să verificăm polițele RCA

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

ȘOCANT! Minerii din Complexul Energetic Oltenia, transportați la serviciu, în ultimii 3 ani cu mașini cu polițe RCA false. „Procedura de licitație nu mai prevede, din 2014, ca noi să verificăm polițele RCA” spune managerul companiei Sorin Boza. Nu este singurul scandal izbucnit în interiorul companiei. Vineri, un anchetator DIICOT a descins la Cariera Roșia pentru a verifica un contract de achiziții încheiat cu o firmă din Craiova.

Mașinile cu care minerii au fost transportați la serviciu, în ultimii 3 ani, aveau polițe de asigurare false, dezvăluie presa locală. Un dosar pe această temă este în lucru la Poliția Rovinari, ne-a confirmat managerul CE Oltenia. Sorin Boza confirmă și că ancheta DIICOT de la Cariera Roșia are legătură cu un dosar mai vechi. Fostul manager Laurențiu Ciurel spunea că este vorba despre niște invenții pe care foști directori din minerit ar fi încasat bani grei.

Sorin Boza susține că CE Oltenia nu este responsabil în cazul firmei de transport cu mașini fără asigurări. Spune că procedura SEAP nu prevede solicitarea unui asemenea gen de documente.

Ion Mogoș, directorul interimar al Carierei Roșia, ne-a precizat că anchetatorul DIICOT venit în unitate, la finalul săptămânii trecute, nu a cerut niciun fel de documente și nu a luat nicio declarație.

Liderul sindical Constantin Crețan s-a minunat să audă că zeci de mașini au transportat zilnic, fără asigurare, minerii la locul de muncă.  A aflat că este vorba despre Dogerik Trans, firma care a adus maşini NATO în cariere.

Deputatul Dan Vâlceanu știe că, în acest moment există mai multe dosare în lucru referitoare la diverse fapte petrecute în Complexul Energetic Oltenia. În trecut, liderul liberal a sugerat că Dogerik Trans ar fi fost controlată, prin interpuși, de către directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie.


1 Comentariu pentru “Sorin Boza: Procedura de licitație nu mai prevede, din 2014, ca noi să verificăm polițele RCA”

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici