Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Pandurul: „Mașinile NATO” ale lui Ciurel pentru mineri, fără RCA. Poliţe falsificate? Descoperire cu consecințe penale neprevăzute, deocamdată, printre mașinile cu care o firmă privată asigură transportul minerilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Mașinile respective sunt cele pe care fostul manager privat Laurențiu Ciurel le-a prezentat la vremea respectivă ca provenind dintr-o „bază NATO”, fiind aduse din Germania de către o firmă privată. În timp s-a dovedit că oricât de „NATO” ar fi fost ele, controversele în jurul acestora au fost multe, iar acum a ieșit la iveală că, de fapt, de când le-a prezentat Ciurel și până acum nu au avut asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) obligatorie.

Două milioane de euro pentru sediul ISU Gorj. Clădirea în care își desfășoară activitatea Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj va intra într-un amplu proces de extindere și modernizare. Imobilul va fi mansardat, dar vor fi efectuate și alte lucrări de înlocuire a tâmplăriei și de anvelopare. ISU Gorj a primit bani de la bugetul statului pentru efectuarea acestor lucrări. Unitatea a contractat serviciile de proiectare, urmând ca mai apoi să fie organizată și licitația pentru desemnarea constructorului. Lucrările vor demara în cursul anului 2018, spun reprezentanții ISU Gorj.

Gorj Domino: Sorin Boza (CEO): Stocurile de cărbune actuale sunt de aproximativ un MILION de tone. Complexul Energetic Oltenia funcţionează cu 7 grupuri energetice, salariaţii din cariere muncind 7 zile din 7. Astfel, stocurile actuale de cărbune sunt de un milion de tone (300.000 de tone în cariere şi 700.000 la termocentrale), managerul CEO, Sorin Boza, estimând că, până la 15 noiembrie, vor fi rezerve de până la 1,5 milioane de tone de cărbune.

Gorjeanul: O “nouă” condamnare pentru Modroiu și Moșoiu! La un an și jumătate de când Curtea de Apel Craiova a dispus Judecătoriei Târgu-Jiu să rejudece dosarul în care foștii primari Vasile Moșoiu și Ion Modroiu sunt acuzați că împreună cu un om de afaceri, Valentin Frunză, și un diriginte de șantier, Nicolae Isar, au prejudiciat bugetul local al comunei Drăguțești, instanța a reușit să pronunțe un nou verdict. Sentința a fost dată după mai multe amânări și este atât de “nouă” că seamănă foarte mult cu cea pe care un alt complet al Judecătoriei Târgu-Jiu l-a dat cu câțiva ani în urmă, fiind contestată. Așa a ajuns Curtea de Apel să dispună rejudecarea la Târgu-Jiu, verdictul de acum sancționându-l pe Moșoiu cu o amendă administrativă de 1000 de lei, sancțiune ce va fi înregistrată în cazierul judiciar. Edilul a plătit prejudiciul de peste 43.000 de lei care i se imputa și de aceea și soarta sa a fost mai ușoară.

Gorj Exclusiv: Inventatori din CEO, în vizorul DIICOT. Doi angajați de la Cariera Roșia au fost audiaţi la finalul săptămânii trecute de către procurorii DIICOT. Descinderile care au avut loc la Cariera Roşia, au avut legătură cu un contract în valoare de peste 3 milioane de euro. Lucrările ar fi fost fundamentate pe un brevet de invenţie, susţine Laurenţiu Ciurel, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia.  „Este vorba de o lucrare câştigată de către o firmă de prin Craiova. La baza acestei lucrări este un brevet de invenţie în care sunt trecute 6 sau 8 persoane. Persoanele respective s-ar fi aflat şi în comisia care trebuia să aprobe lucrarea. Burlan, Scorţariu şi alţii pe care îi găsim peste tot. Cu Roşia va fi un subiect extrem de mult de dezbătut, cu urmări importante, cu o gravitate mare. Este un subiect din 2014 pentru un contract de 150 de miliarde pentru modernizarea unei lunii de haldă”, a spus Ciurel la TV SUD.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici