Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gorjeanul: Îmbolnăvirea unui judecător l-a scăpat pe administratorul judiciar al Clubului Pandurii de incompatibilitate. Emanuel Ciobanu rămâne în funcția de la clubul de fotbal, dar și de la UEF Motru, deși este acuzat de incompatibilitate, pe motiv că ar fi, în mod injust, lichidator atât la debitor, cât și la păgubitul ce aparține de CE Oltenia. Plângerea din luna februarie, la adresa lui Ciobanu, făcută de Sindicatul Lignitul Oltenia și de Asociația Liga Suporterilor Durii, a fost amânată iar ieri la judecare, de către Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România(UNPIR) Filiala Dolj. Motivul, de data aceasta, a fost îmbolnăvirea subită a unuia dintre judecători.

Gorj Domino: Urmează să fie NUMIT un nou ŞEF la CE Oltenia. Directoratul companiei a aprobat listele cu cele o mie de disponibilizări dar şi noile organigrame. În următoarea săptămână vor avea loc înlocuiri în funcţii. Una dintre ele se va produce la serviciul de pază al companiei, Alin Şipoteanu urmând a fi schimbat. Pe de altă parte, s-a vehiculat trecerea în lista disponibilizărilor şi a directorului SE Rovinari, Ion Pisc. „Nu este adevărat. Domnul Ion Pisc este unul dintre oamenii de bază ai companiei. Cum să fie disponibilizat? Nici măcar nu întruneşte condiţiile de pensionare, şi nici nu s-a pus această problemă”, a reacționat preşedintele Directoratului CEO, Sorin Boza.

Aurel Popescu nu exclude varianta ca Eduard Lădaru să fie numit viceprimar la Târgu-Jiu după alegerile parțiale. Candidatul Partidului Social Democrat Gorj pentru funcția de primar spune că, în funcție de negocierile ce se vor purta în zilele următoare, se va ști sigur dacă ALDE Gorj își va desemna sau nu candidat pentru alegerile parțiale.

Gorj Exclusiv: Şeful CEO nu vrea să audă în 2017 de Pandurii. Managerul Complexului Energetic Oltenia(CEO), Sorin Boza, nu vrea să audă în acest an de vreo soliciare de finanţare din partea Clubului Pandurii. CEO este asociat la Clubul de fotbal condus de Marin Condescu, însă nu a alocat niciun leu pentru echipă, în anul 2017. Motivul este legat de pierderile pe care compania le-a înregistrat în anul anterior. Ultima tranşă de bani virată în contul clubului a fost de 800.000 de lei, în luna ianuarie a anului 2016. Sorin Boza a declarat că în actualele condiţii este imposibil ca din minerit şi energie să vină bani pentru sport.

Pandurul: Câștigă o mie de lei pe zi de la CE Oltenia. Penalități de un milion de euro. Complexul Energetic Oltenia are de plătit circa un milion de euro sinistraților din comuna gorjeană Roșia de Amaradia, ale căror case au fost distruse de alunecarea de teren din 2005. Judecătorii au stabilit, în 2013, după ani lungi de procese, ca societatea să reconstruiască locuințele a 31 de persoane. Fapt care nu s-a întâmplat, iar o parte dintre oameni a cerut penalități de întârziere. Unii au primit dreptul la 0,1% pe zi, alții 1% pe zi, iar alții 1.000 de lei pe zi, în funcție de completul care a judecat cauza.

Primarul din Albeni vrea să le ia din bani consilierilor locali. Ionuţ Stan şi-a pus în cap consilierii locali. Tânărul primar vrea să le reducă indemnizaţia cu circa 250 de lei. În acest sens, Stan a iniţiat un proiect de hotărâre prin care consilierii ar urma să primească doar 1% din leafa primarului, şi nu 5% cum este în prezent. Proiectul a fost trecut pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu de miercuri seara, însă aleşii locali au părăsit sala înainte de a fi dezbătut. Ionuţ Stan vrea să reducă, practic indemnizaţiile consilierilor de la 290 de lei/persoană la circa 50 de lei. Edilul socotit că în acest fel ar economisi anual aproximativ 50.000 de lei, bani pe care i-ar putea folosi la investiţii în comună.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici