Negocieri încheiate ÎN LINIȘTE la Complexul Energetic Oltenia

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Managerul Sorin Boza și liderii celor 4 federații sindicale au apărut împreună, într-o conferință de presă, luni dimineața, și au semnat în fața jurnaliștilor un act adițional la vechiul contract colectiv de muncă.

”După atâția ani, administrația și sindicatele au ajuns la un punct comun. Am găsit soluții ca oamenii să câștige ceva mai mult. Am fi vrut și mai mult dar am fost limitați de legea bugetului de stat” a declarat managerul Sorin Boza.

Problema principală, rămasă nerezolvată, este a celor circa 2700 de salariați cu lefuri foarte mici. Sunt situații în care un electrician de la o carieră câștigă mult mai puțin decât alt electrician de la altă carieră.

Sorin Boza susține că, în următoarele 3-4 luni, comisii mixte vor căuta soluții la două probleme grave cu care se confruntă CEO: o nouă grilă de salarizare și egalizarea sporurilor acordate minerilor și energeticienilor.

Boza a mai precizat că semnarea unui act adițional a fost soluția optimă pentru a așterne pacea socială în CE Oltenia. În plus, faptul că administrația și sindicatele s-au înțeles dă bine în ochii  acționarilor și ai băncilor.


Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici