Boza: 2000 de concedieri ar însemna închideri de capacități

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Minunea s-a întâmplat! Negocieri încheiate la CE Oltenia, fără înjurături și amenințări cu greva foamei. Boza este hotărât ca-n acest an să facă  numai 1000 de disponibilizări, nu 2000 așa cum cere Fondul Proprietatea. Managerul CEO NU vrea nici șomaj tehnic în luna aprilie, așa cum s-a procedat în anii trecuți. Spune că vor începe reparațiile în companie dar și pregătirile pentru iarna viitoare.

În prima sa conferință de presă de când a fost instalat manager la CEO, Sorin Boza le-a mulțumit, aproape ca la Oscar, colegilor din administrație și liderilor sindicali care au reușit să îngroape securea războiului și să cadă de acord în privința adiționalului la contractul colectiv de muncă.

Surprinși de pacea neobișnuită, de faptul că au văzut la aceeași masă oameni care, în trecut, s-au atacat dur, jurnaliștii l-au întrebat pe Boza cum de a reușit așa ceva. Managerul a răspuns că prin implicare și mediere.

Boza este decis să aplice recenta hotărâre AGA de concediere colectivă a 1000 de salariați, în 2017. Asta deși, Fondul Proprietatea a amenințat cu judecata dacă nu vor fi dați afară 2000 de oameni.

”2000 de concedieri ar însemna închideri de capacități. Câtă vreme există o hotărâre AGA, o vom respecta” a anunțat managerul CEO.

Șeful din minerit și energie nu vrea șomaj tehnic în acest an. Spune că sunt multe reparații de făcut iar pentru asta vrea să folosească salariații proprii. În plus, Sorin Boza și-a propus să înceapă pregătirile pentru iarnă. Vrea stocuri de câte un milion de tone de cărbune în cariere și-n termocentrale.

Deputatul Dan Vâlceanu a reacționat, pe Facebook, după ce a aflat că negocierile administrație-sindicate s-au încheiat în pace. Liderul liberal crede că, în trecut, elementul disturbator a fost tripleta Ciurel- Călinoiu-Ponta care a vrut să controleze tot în companie.

Vâlceanu se teme că, după ce vor fi făcute cele o mie de concedieri, Boza va fi zburat din funcție.

”Pesediștii, până nu vor pune mâna pe banii de la CEO, nu se vor lăsa” crede liderul liberal.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici