Romanescu cere ședință de îndată pe problema maidanezilor. Tudor: Sper ca, de data asta, Opoziția să aibă CURAJ

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

După ce o fetiță de 5 ani a fost mutilată, Romanescu cere ședință de îndată pe problema maidanezilor. ”Sper ca de data asta liberalii să aibă și curajul de a lua o măsură radicală în această chestiune” declară Adrian Tudor. Viceprimarul PSD face aluzie la legătura de rudenie dintre consilierul PNL Mihai Paraschiv și Carmela Șerbănoiu, președinta Pro Animals. Eduard Lădaru, consilier ALDE, se laudă că-n 6 luni ar rezolva definitiv problema câinilor fără stăpân.

După incidentul cu fetița mușcată de față de un câine fără stăpân, Marcel Romanescu, candidatul PNL la Primăria Târgu-Jiu, cere convocarea unei ședințe de îndată pe problema maidanezilor.

Marcel Romanescu ne-a mai spus că are de gând să discute cu primarii liberali din Târgu-Mureș și Oradea, orașe în care s-a rezolvat problema câinilor fără stăpân, pentru a vedea ce soluții au adoptat. Liberalul crede că este necesară și implicarea Consiliului Județean.

Eduard Lădaru, consilier ALDE, spune că atât primarul cât și liberalii pot fi acuzați că n-au făcut mare lucru pentru rezolvarea problemei maidanezilor. Deși PNL a cerut ca polițiștii locali să verifice adopțiile de patrupede, lui Lădaru nu i se pare o soluție viabilă.

Lădaru se laudă că, în maximum 6 luni, ar rezolva problema maidanezilor prin construirea de noi padocuri.

Viceprimarul Adrian Tudor salută inițiativa PNL. ”Acum, chiar sper ca PNL să aibă curajul de a merge până la capăt și de a-și asuma rezolvarea acestei probleme. Sper să nu transforme necazul unei familii într-o chestiune politică” zice social-democratul.

Președinta Pro Animals, Carmela Șerbănoiu, spune că problema la Târgu-Jiu este că numărul foarte mic al adopțiilor de câini raportat la abandonuri.

Șerbănoiu ne-a mai spus că, deși există o ordonanță de guvern care permite eutanasierea dacă animalul nu este adoptat după 14 zile, alte prevederi legale permit prelungirea perioadei de cazare în padocuri.


2 Comentarii pentru “Romanescu cere ședință de îndată pe problema maidanezilor. Tudor: Sper ca, de data asta, Opoziția să aibă CURAJ”

  1. ionut anghel

    aceste haite de maidanezi sunt cel mai mare pericol public. trebuie eliminate cat mai repede si toti cei care tin maidanezi pe la blocuri trebuie arestati pentru detinere de animale periculoase

  2. Cati maidanezi au fost eutanasiati pe baza prevederilor Art 7 (2) din OUG 155/2001 astfel incat sa se elibereze locurile din adapost necesare capturarii altor maidanezi? Daca aceasta masura prevazuta in legislatie nu s-a aplicat in mod sistematic atunci trebuie pedepsiti cei responsabili conform prevederilor Art 297 din Codul Penal care incrimineaza abuzul in serviciu.

    Art 7 (2) Câinii nerevendicaţi sau neadoptaţi vor fi eutanasiaţi, în baza unei decizii emise de către o persoană împuternicită în acest sens de către primar, în termenul stabilit prin această decizie. Termenul va fi stabilit avându-se în vedere capacităţile de cazare şi disponibilităţile bugetare. Acest termen poate fi modificat motivat.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici