Ion Călinoiu: Condescu și Crețan, preocupați doar de supremația lor, au idei năstrușnice

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ion Călinoiu crede că Marin Condescu şi Constantin Creţan sunt preocupaţi doar de supremaţia lor în lumea sindicală, pentru asta vor să scoată oameni în stradă, începând de joi. Preşedintele Consiliului Judeţean e convins că managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, îi va chema pe sindicaliştii FNME şi ai Federaţiei Univers la negocieri însă după ce va avea bugetul pe 2014.

Marin Condescu şi Constantin Creţan vor să scoată mineri în stradă începând de joi după-amiază. Vor să forţeze mâna administraţiei Complexului Energetic Oltenia să-i cheme la negocieri, după ce managerul Laurenţiu Ciurel a anunţat că va purta discuţii doar cu reprezentanţii noului sindicat majoritar SMEO.

„Sunt acţiuni ale uor lideri sidnicali care nu sunt interesaţi de soarta salariaţilor ci de supremaţia lor în lumea sindicală. Nu ştiu din ce motive îl secondează Creţan pe Condescu” declară Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Ion Călinoiu


Ion Călinoiu crede că Laurenţiu Ciurel îi va chema pe reprezentaţii FNME şi ai Federaţiei Univers la discuţii, „după ce va avea viziunea bugetului”. Nu vor mai fi însă negocieri ca pe vremea când „Condescu făcea legea în minerit şi energie”.

„Salvarea CEO a fost schimbarea mentalităţii, nu s-a mai lucrat în interesul băieţilor deştepţi şi al clientelei sindicale” zice preşedintele Consiliului Judeţean. Călinoiu e de părere că vicepreşedintele Federaţiei Univers, Constantin Creţan, s-a alăturat acţiunii FNME pentru că şi-a pierdut din membrii de sindicat.

Ion Călinoiu


Şeful de la judeţ nu crede că o să vedem protestatari în Piaţa Prefecturii deoarece interesele minerilor şi energeticienilor sunt bine reprezentate, în acest moment. „Marin Condescu este cel care nu a respectat munca angajaţilor din Complexul Energetic Oltenia” acuză Ion Călinoiu.

Ion Călinoiu


Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Politici şi Investigaţii Publice, a mai spus şi-n alte dăţi la Radio Infinit, că este foarte surprins că Marin Condescu şi Constantin Creţan se pot alia, mai ales că păreau duşmani de când cu mineriadele din anii 90.

„Mi se pare incredibilă alianţa lui Creţan cu Condescu.  Probabil el nu mai ştie cu cine să se alieze. Cea mai bună soluţie era să fi mers singur la discuţii cu administraţia CEO” crede fostul deputat.

Dan Ilie Morega


Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici